У Помічній батьки звинувачують дитсадок у погіршенні здоров’я дітей?

,

7141Батьки вихованців помічнянського дитсадочка №2 звинувачують заклад у тому, що в дітей почастішали розлади шлунка й аналізи показують високий рівень ацетону в крові. Причина, вважають дорослі, у порушенні санітарно­гігієнічних норм на кухні. Помічнянці просять владу відреагувати на проблему. Щоправда, поки свої претензії висловлюють у соцмережі. Мовляв, не подаючи офіційно жодних скарг, убережуть заклад від закриття…

Садок просто закриється і на цьому все закінчиться. У нас у Помічній вже закрили декілька заводів та інших установ, у тому числі й медичних. Ви думаєте, садок не чіпатимуть? Куди там! І що мені потім робити, якщо дитсадок все ж таки закриється? Куди вести дитину? – риторично запитує «КП» Олександр Осипенко, батько вихованки дитсадка, яку довелося на кілька днів залишити вдома через той самий ацетон.

«Перш ніж звинувачувати садочок у тому, що сталося, нехай проконсультуються в лікаря на рахунок того, що спричинює появу ацетону. Захворіти дитина могла й удома від надмірного вживання жирної їжі», – коментує проблему Юлія Дядюра.

Начмед Кіровоградського комунального закладу «Центр первинної медико­санітарної допомоги №1» Тетяна Діхтяренко, до якої «КП» звернулася за коментарем, пояснює, причин появи ацетону в дитячому організмі може бути кілька. І далеко не факт, що в цьому винні саме працівники дитсадка.

– Можливо, далося в знаки надмірне домашнє харчування жирною їжею. Адже вдома ми не завжди контролюємо свій раціон. Це може бути й кишкова інфекція, а інколи ацетон може виникнути на фоні якось тяжкого простудного захворювання. Можливо, діти просто отримували не зовсім правильне харчування протягом певного періоду. М’ясні продукти, масло, білкова їжа можуть спричинити такі симптоми, проте, щоб говорити остаточно, потрібно провести комплексне обстеження дітей, – зауважує фахівець.

Аби з’ясувати, як і чим годують дітей, «КП» телефоном звернулася до адміністрації закладу. Однак завідуюча Людмила Бурага спочатку не знайшла часу поспілкуватися, а згодом взагалі перестала відповідати на дзвінки.

Натомість у відділі освіти Добровеличківської райдержадміністрації божаться, що харчі безпечні, а в садочка хороша репутація.

– Стосовно їжі – нарікань ніколи не було. Крім того, там щодня здійснюють добові проби страв, – запевняють чиновники і додають, що з претензіями до них ніхто не звертався.

Не надходили скарги і в мерію, повідомив «КП» міський голова Помічної Микола Антошик.

Втім, не зважаючи на відсутність офіційних заяв, інформація про розлади в дітей дійшла до обласного управління Держпродспоживслужби. Керівник Ігор Бойчук зазначив, що спеціалісти вивчали це питання, однак без офіційних заяв від батьків, відповідного на те наказу і погодження, розслідувати цю справу не мають права.

– Батькам не варто боятися, що дитсадок закриють. Максимум, якщо там справді виявлять якісь порушення, призупинять роботу на декілька днів, доки проводитимуть розслідування, чи дезінфекцію, чи інші заходи, яких потребуватиме ситуація, – пояснив Бойчук і закликав дорослих, які грішать на персонал закладу, написати офіційну скаргу, аби в подальшому вирішити питання.
e-max.it: your social media marketing partner