У Кіровограді люди просять врятувати лебедів

,

6911Кілька десятків лебедів нині плавають на річці Сугоклеї в Міському саду в обласному центрі. Птахи голодні-холодні і, очевидно, потребують допомоги, кажуть небайдужі люди.

Влітку благородних птахів бачили неподалік на затопленому кар’єрі. Зараз вони прибилися поближче до греблі. Очевидно птахи не відлетіли вчасно у теплі краї, бо їхнє потомство ще не досить сильно стало на крило. Люди, які спостерігають за птахами стривожені, кажуть життю лебедів загрожує не тільки холод і голод, а й двоногі істоти…

– Уже кілька днів лебеді плавають біля греблі, – розповіла «КП» кіровоградка Людмила, яка живе неподалік. – Можливо, вони припливли сюди в надії знайти корм, може хтось їх тут підгодовує, бо раніше жили на кар’єрі подалі від людей. Ми з дітьми ходимо на греблю, носимо птахам їжу, дивимося чи ніхто на них не полює.

Жінка каже, влітку птахів було близько десятка, а зараз уже майже тридцять. Очевидно вони вивели потомство, а, може, до них підсіли й перелітні птахи.

– Дуже хвилюємося, щоб лебедів ніхто не постріляв, – клопочеться ще одна кіровоградка Наталя. – Знаєте, люди всякі бувають… Я викликала рятувальників, аби вони зарадили птахам, проте ті сказали, що зараз нічим їм допомогти не можуть, бо водойма цілком не замерзла і птахи можуть злетіти у небо.

Тим часом у рятувальній службі області «КП» пояснюють, що за останні кілька днів неодноразово надходили повідомлення про необхідність порятунку лебедів із різних районів області. Утім заради птиці можна лише тоді, коли водойма вже зовсім замерзне і птахи не можуть злетіти.

Минулої зими таких випадків було чимало, лебедів витягували з ополонок і передавали під опіку небайдужим людям.

Рятувальники кажуть, зараз птахи можуть просто сісти на водойму для перепочинку від довгого перельоту. Тож, можливо, за кілька день вони знову знімуться у вирій.

Кіровоградці ж турбуються, аби лебеді не замерзли і не загинули з голоду. Тож закликають усіх небайдужих підгодувати птахів, аби ті набралися сил для перельоту. Їм можна накришити хліба, або насипати біля берега пшениці чи іншої крупи. Для людей – це дрібниця, а для красивих птахів – життя.
e-max.it: your social media marketing partner