В обласному центрі грабують школи. За два місяці «обнесли» два десятки

, Олена Сідорова

6894У Кіровограді з початку навчального року почастішали крадіжки і грабежі в школах. Протягом майже трьох місяців обчистили 19 загальноосвітніх навчальних закладів. Виносили телевізори, комп’ютери, відеопроектори і навіть канцелярське приладдя! До класів злодії потрапляли через вікна на перших­других поверхах, де не було металевих решіток. Працювали зазвичай вночі, втім знаходилися нахаби, які примудрялися виносити техніку і посеред білого дня.

«У період з 1 вересня по 10 листопада 2016 року у журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події зареєстровано 42 повідомлення, скоєні на території загальноосвітніх закладів, у тому числі 23 – про крадіжки особистих речей (мобільні телефони, планшети тощо) та 19 викрадень майна (телевізори, комп’ютери, відеопроектори, канцелярське приладдя», – йдеться у відповіді обласної поліції на інформаційний запит «КП».

Одна з пограбованих шкіл – №11. У середині жовтня з неї намагалися винести кілька телевізорів, втім подужали лише один.

– Поламали двері в чотирьох корпусах, зірвали телевізори, але їх хтось сполохав і все награбоване вони кинули біля воріт, крім телевізора, який ми купували на початку першого класу, – каже мама другокласниці Аліна Лисенко. – Також пограбували медпункт і винесли кулер для води.

– Ми вже відновили вік­на і двері. На місце телевізора, якого вкрали, новий не купували. Я тепер проти того, щоб робити такі покупки в класи. У нас були посилені заходи безпеки – ніхто зі сторонніх потрапити не міг. Вночі працює охорона. До речі, це вже не перша спроба пограбувати нашу школу – торік злодії намагалися поцупити металевий шлагбаум, але охорона відвоювала його. Цього разу для крадіїв спроба виявилася вдалою, – прокоментувала «КП» директор навчального закладу Олена Максимова.

Обчистили грабіжники і школу №26, і НВО «Вікторія­П»…

Втім, не всі походи злодійчуків до шкіл були вдалими. Нещодавно одного з них вдалося затримати. У той момент, коли крадій шукав «здобич», його запримітив охоронець, натиснув «тривожну кнопку» – приїхав наряд поліції охорони.

У самий пік крадіжок занепокоєння дійшло і до міського голови Кіровограда Андрія Райковича. Він наказав керівникам закладів посилити заходи безпеки і організувати професійну охорону.

– Нам потрібно розробити стратегічний план, як охороняти заклади. Можливо, поставити камери відеоспостереження, сигналізації, бо я бачу, що сторожі радянського зразка, які сплять уночі, неефективні. Збирайте керівників цих установ, виробляйте формулу організації безпеки, бо з такими темпами ми залишимося голі й босі, – заявив Райкович.

e-max.it: your social media marketing partner