В Олександрії жінка народила вдома дівчинку та кинула помирати в коробці

, КП

6746В Олександрії 35-­річна жінка народила вдома дівчинку. Втім, замість радості третього материнства, вона кинула немовля в коробку, прирікши на смерть. Якби не ускладнення після пологів і вимушений виклик медиків, ніхто й не довідався б про страшний злочин.

Медики розповіли «КП», що дівчинка народилася доношеною. Однак врятувати її не вдалося, бо немовля пролежало в картонній коробці добу, хоча лікарі зробили все можливе.

У поліції повідомили, що дитину знайшли працівники швидкої. Ті приїхали на виклик, бо жінці було зле. Уже під час огляду медики встановили, що вона недавно народжувала. Однак і сама породілля, і її чоловік заперечували цей факт.

Але в один момент лікарі випадково почули, як із однієї з кімнат приватного будинку доноситься ледь чутне шарудіння. У картонній коробці під столом вони побачили новонароджену дівчинку.

І жінку, і дитину одразу госпіталізували.

– Швидка доставила нам породіллю з немовлям. Жінка не перебувала на медичних обліках. Вона запевняла, що не знала про вагітність. Хоча дитинка була повністю доношена. Життю мами нічого не загрожувало. А от немовля було у важкому стані. На жаль, врятувати її життя нам не вдалося, – розповів «КП» голов­ний лікар Олександрійської міської лікарні Віктор Приходько.

За словами начальниці відділу ювенальної юстиції прокуратури області Алли Мороз, наразі триває розслідування і проводяться судово­медичні експертизи. Але вже відомо, що на маленькому тільці були ушкодження.

– Нині встановлюються причини смерті та характер тілесних ушкоджень немовляти. Про вік новонародженої дитини нам скажуть судмедексперти, оскільки батьки наполягають на незнанні про вагітність. Але вже можна говорити про сформоване немовля, – повідомила Алла Мороз і додала, що прокуратура Олександрії відкрила кримінальне провадження.

– На сьогодні зареєстроване кримінальне провадження за статтею 117 Кримінального кодексу України – умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини. Жінці загрожує обмеження волі до п’яти років або ув’язнення на той самий термін, – уточнює Мороз.

Як вдалося з’ясувати «КП», у цій родині вже є двоє старших дітей. Однак після страшного випадку ними опікуються соцслужби. Також відомо, що до цього часу сім’я ніде на обліку не стояла. Мама домогосподарка, а батько працює на тамтешньому підприємстві.

З дня на день породіллі мають оголосити про підозру та обрати міру запобіжного заходу.
e-max.it: your social media marketing partner