У Кіровограді спецназівець підірвав себе вибухівкою

, Олена Сідорова

5185В обласному центрі по вулиці Вокзальній біля міськвідділу поліції військовослужбовець третього окремого полку спецпризначення 39-­річний Сергій Павлюченко підірвав себе вибухівкою. Основна версія поліції – самогубство. Причину наразі з’ясовують.

Свідки, які були на місці події невдовзі після вибуху, розповідали «Гречці», що чоловік, вдягнений у кросівки та штани, лежав біля дерева обличчям до землі. У загиблого були численні травми кінцівок та тіла, ймовірно, він накрив вибухівку собою.

– Основна версія загибелі людини – самогубство, – розповідає «КП» речник обласної поліції Віталіна Бевзенко. – Випадок зафіксовано, фрагменти вибухового пристрою направили на дослідження. Після проведення всіх необхідних експертиз ми зможемо сказати, що то був за вибуховий пристрій. Триває досудове розслідування.

У третьому окремому полку спецпризначення виключають, що боєць підірвався на гранаті.

– Який був пристрій – поки не відомо, – каже «КП» заступник командира полку по роботі з особовим складом полковник Сергій Коліушко. – Але, за попередніми висновками експертів, це точно була не граната. Як до військовослужбовця і як до людини, у підрозділу до Сергія претензій не було. Характеризувався лише з позитивної сторони, конфліктів не було, нахилів до суїциду психологи не виявляли. Під час служби алкоголем не зловживав. Таким страшним фактом товариші по службі були шоковані.

З’ясувалося, сам боєць родом із Гадяцького району Полтавщини. У третю хвилю мобілізації потрапив у 42 окремий мотопіхотний батальйон 57 окремої мотопіхотної бригади. За участь в операції під Іловайськом отримав орден «За мужність». У січні цього року перейшов служити в третій окремий полк спецназу кулеметником. У зв’язку з цим переїхав до Кіровограда. Жив поряд із військовою частиною.

– До нас у групу він прийшов півроку тому й одразу вирушив до зони АТО, – розповів газеті «Події та коментарі» 24­-річний боєць третього окремого полку спецпризначення Віктор Кожухар. – Я б його характеризував як дуже достойну людину. Знаю, він добре воював, гарно себе показав. Сергій був надзвичайно позитивною, компанійською людиною, завжди з усіма знаходив спільну мову. Дуже мріяв стрибнути з парашутом, але, на жаль, не встиг. Це була його мрія номер один...

На Полтавщині тіло загиблого вийшли зустрічати кілька десятків односельців. В останню путь Сергія проводжали з усіма військовими почестями.

У чоловіка залишилося двоє синів – старшому 18 років, меншому – тільки вісім місяців. 

 

фото: podii.com.ua

e-max.it: your social media marketing partner