Вчителька Бережинської школи створює капелюшки, майже як у Каті Осадчої

,

5096Її сукням могли б позаздрити справжні модниці, а креативним капелюшкам, імовірно й сама телеведуча Катя Осадча. У Бережинській сільській школі, що в Кіровоградському районі, вчителька англійської мови, керівник гуртка «Умілі руки» Оксана Цапенко навчає дівчаток створювати оригінальне вбрання і аксесуари до нього.

Нашу колекцію капелюшків «Жінка­легенда» ми представили у вигляді театральної гри­легенди про створення жінки, де кожен глядач міг відчути і побачити, які природні і надприродні здібності Бог вклав у найпрекраснішу половинку людства. Незвичайні капелюшки з тканини, стрічок, органзи, намистинок, пір’я та інших декоративних елементів стали окрасою та гармонійним доповненням суконь дівчаток. Ідею такої цікавої колекції, можливо, десь підказала відома телеведуча Катерина Осадча. Нам хотілося створити щось незвичайне, але грошей на велике, як завжди, не вистачає, – розповідає «КП» Оксана Цапенко.

То була п’ята незвичайна презентація творчих робіт вихованців гуртка. А все починалося з простого, каже вчителька.

– У мене була мрія створити колекцію суконь із нетрадиційних і водночас доступних матеріалів, а саме газет, журналів, целофану, відеоплівки… Таку незвичайну ідею підхопили вихованці гуртка та за власними ескізами створили незвичайні сукні і презентували їх на шкільному показі. Згодом такі презентації стали традиційними, – ділиться Оксана Цапенко і додає, що з того часу народжувалися колекція за колекцією.

Оригінальний підхід вчительки до творчості оцінили і в області – вона перемогла на конкурсі «Джерело творчості» у номінації «Креативність».

У самій Бережинці за роботою молодої майстрині спостерігають із неабиякою цікавістю і вже чекають на нові покази. Оксана ж зізналася «КП», що планує невдовзі створити колекцію незвичайних текстильних іграшок.

 

5097 50985099

e-max.it: your social media marketing partner