У Кіровограді кілька день поспіль гуляє фейк про кіднепінг

, Олена Сідорова

4980Жителі Кіровограда активно розповсюджують інформацію, що містом орудують зловмисники, які на дорогому позашляховику без номерних знаків викрадають дітей. Історія щодень обростає новими фактами і навіть знаходяться свідки.

«Будьте обережні! У Кіровоградській області з’явилися маніяки, які їздять на чорному джипі (як відомо BMW X5) без номерних знаків і викрадають дітей! У Кіровограді і Пантаївці зникли діти. Вони вийшли зі школи і зникли. Нещодавно знайшли дівчинку, яку викрали два-три тижні тому. У неї не було внутрішніх органів. Бережіть своїх дітей і бережіть себе!», – написала на своїй сторінці у Facebook Наталія Дігтяр.

Водночас із поширенням інформації до історії додаються нові факти і навіть з’являються свідки. Наприклад, сьогодні збентежилися матусі дітей, які лікуються в дитячій обласній лікарні. Їм сказали, що прямо з території медзакладу невідомий чоловік на очах у матері схопив її чотирирічного сина, потягнув у чорний «Джип» і зник у невідомому напрямку вчора, 7 червня.

– Я прийшла на рентген, там у черзі стояли жінки, одна з них розповіла, що таке от трапилося прямо на території лікарні. Під’їхав чорний «Джип» з обмотаними плівкою номерами і вкрав хлопчика. Та жінка з дитиною приїхали з якогось району, вони не місцеві. Дитину не знайшли. В поліцію дзвонили, дитину шукають. Всі в шоці. Що це таке робиться? Геть із дитиною не можна вийти – видеруть із рук! – каже одна із мам Валентина.

Проте у поліції та в адміністрації лікарні цю інформацію заперечують.

– Такої інформації у нас немає, вперше чуємо! – каже заступник головного лікаря з медичної частини обласної дитячої лікарні Людмила Літвінова. – Якби такий факт був, то вся лікарня гриміла б. У нас щоранку проходить планірка у головного лікаря. Про обстановку всі доповідають – чергові лікарі, приймальне відділення, охоронці з прохідної. Будь-яка інформація, наприклад, навіть якщо на когось собака гавкала, – вся доповідається. Однозначно, такого інциденту в нас не було.

– Я вчора знаходилася на чергуванні. Нічого у нас не ставалося. Все було спокійно, поліція не приїжджала, надзвичайних викликів не фіксували, – каже дівчина у приймальному відділенні.

Тим часом правоохоронці звертаються до медіа та жителів Кіровограда не розповсюджувати таку інформацію та не нагнітати паніку.

– Ми спростовуємо цю інформацію. Жодного факту викрадення не було. Підстав для паніки немає, – наголосила речник обласної поліції Віталіна Бевзенко.
e-max.it: your social media marketing partner