Веб-модель: Я – повія, хоч і не сплю з чоловіками

,

4553У Кіровограді нещодавно активізувався набір дівчат на роботу веб­-моделями для спілкування з іноземцями на сайтах, у тому числі еротичних. Відповідні оголошення розвішали по всьому обласному центру. Також пропозиції симпатичним дівчатам часто надходять і в соцмережах із фейкових сторінок координаторів. Наголошують: відеочати дозволяють моделям отримувати хороший заробіток завдяки своєму артистизму та умінню зацікавлювати у спілкуванні. «КП» з’ясувала, що насправді криється за цілком невинними оголошеннями про високооплачувану роботу.

Висока зарплата, гнучкий графік, абсолютна анонімність…

За тиждень журналістці «КП» у соцмережі «ВКонтакте» надійшло три повідомлення від різних людей із пропозицією стати веб-моделлю. Умови роботи дещо різняться, але спільне – треба сидіти перед камерою і мило посміхатися. Аби влаштуватися – достатньо мати паспорт і комп’ютер із веб-камерою та доступом до інтернету. Навіть знання іноземної не обов’язкове.

«Хочу запропонувати вам роботу в офісі з зарплатою двічі на місяць. Завдання моделі полягає в тому, щоб уміло побудувати діалог із відвідувачами сайту. Основ­на мета – по-можливості довго утримувати відвідувачів у своєму чаті. Там ви можете обговорювати будь-які теми, обмежень у вашій роботі практично немає», – так починаються практично усі пропозиції.

Якщо дівчина відповідає, що інформація її зацікавила, їй надсилають деталі.

«Потрібно спілкуватися з іноземцями за допомогою веб-камери на спецсайтах. Якщо ви зможете бути цікавим співрозмовником, то велика ймовірність того, що ваш гість згодом захоче стати вашим постійним клієнтом», – пише користувач соцмережі під іменем Анастасія Школь.

Розповідають і про дохід моделей, і про пікантні особливості нарахування зарплати.

«Є різні категорії, наприклад, типу «Друзі», у яких роздягатися заборонено. Є більш відверті категорії. Ти сама обираєш, що хочеш. Від кількості відвідувачів залежить дохід. За приват-спілкування отримуєш гроші. Тарифікується кожна хвилина. У найлегшій категорії хто скільки захотів, стільки й заплатив. Приват – від двох до дев’яти доларів за хвилину. Перший місяць виплачуємо за вимогою, хоч кожен день. Наприклад, заробила 50 доларів, маякнула в скайпі – через півгодини отримала гроші на банківську картку», – додає хедхантер.

Друга пропозиція, яка наді­йшла журналістці «КП», – також «робота в офісі», але без інтиму. За порушення, попереджають, великі штрафи або ж взагалі звільнення. Зарплата – від чотирьох тисяч гривень на місяць.

«Вихід на роботу п’ять разів на тиждень. В які дні виходити – обираєш сама. Графіки: з 9:00 до 15:00, з 15:00 до 21:00 або з 21:00 до 6:00», – пише користувачка соцмережі Ірина Ніколаєва.

Інші роботодавці пропонують роботу вдома у будь-який зручний час. Оцінювати хвилину свого одкровення можна від 80 центів. Часових обмежень немає – коли є можливість, тоді виходиш в онлайн.

Якщо добре зваблювати – можна добре заробляти

Якщо після попередньої розмови дівчина погоджується на роботу, вона має залишити свій номер телефону для того, щоб з нею зв’язався куратор, який у подальшому отримуватиме 30% від зароблених нею грошей.

«КП» пішла на зустріч із одним із таких кураторів – Анастасією. Дівчина розказала, що агенцій, які пропонують роботу веб-моделями, у Кіровограді налічується сім. Центральний офіс саме їхньої компанії знаходиться у столиці.

– У нас вибудувана структура: є директори, старші адміністратори, пошуковці моделей, моделі, – розповідає дівчина. – Є офіси в Одесі, Кривому Розі, Полтаві, Дніпропетровську, Киє­ві. У Кіровограді ми працюємо з вересня минулого року. Наш офіс знаходиться у найманій чотирикімнатній квартирі. Господар квартири думає, що у нас інтернет-магазин. Але ми розширюємо штат, тому скоро будемо переїздити у більше приміщення. Зараз всього працює 25 дівчат. Три зміни, шість комп’ютерів. У нас шість американських сайтів, вони прибутковіші.

Також Анастасія розповідає, якщо добре старатися – можна добре заробляти. Спочатку – мінімум дві тисячі гривень. Далі – в середньому чотири тисячі.

– Максимальну зарплату, яку отримала у нас дівчина за два тижні, – це 22 тисячі гривень(!), – каже вона. – Робота специфічна, але заробляти можна пристойно. Треба бути готовою, що клієнти розказуватимуть про свої інтимні подробиці і розпитуватимуть про твої. Тому ми вигадуємо собі ім'я й свою історію. Але чим більше ти в ту історію віриш, тим природніше виглядатиме твоя гра. Варто не надто захоплюватися, бо він – клієнт, а ти – працюєш. Ні про які подальші відносини між вами і мова йти не може. Також, щоб більше заробляти, треба часто змінювати образи, зачіску, одяг. Щоб зацікавити, треба, наприклад, пофліртувати, показати сідниці, відкрити груди, повідправляти повітряні поцілунки. Наші дів­чата достатньо заробляють, щоб дозволити собі купувати регулярно нові сукні і білизну. Наприклад, дівчата на роботі одягають різні еротичні пеньюа­ри, корсети, панчохи... Треба бути відкритою. Сором'язливість швидко минає.

Забезпечують дівчата своїм колежанкам і моральну підтримку. Радять, як можна переступити через себе, щоб роздягнутися перед камерою, підказують і як приховати правду від коханих.

– Якщо у тебе є хлопець – розказувати йому правду не раджу, – ділиться досвідом Анастасія. – Бо у нас дівчата через це тільки й сваряться зі своїми хлопцями. Тому пропоную сказати йому, що працюєш або в інтернет-магазині, або на службі таксі. Хлопці самі винні, що ми йдемо на таку роботу. У них зарплати невисокі або ж взагалі роботи немає, а ми хочемо гарно одягатися, тому доводиться самотужки викручуватися.

Останній крок після попередніх співбесід і розмов – реєстрація на сайті. Для цього треба надати лише кілька своїх фотографій, зробити фото перших двох сторінок паспорта, фото свого обличчя з першою сторінкою паспорта і придумати нік, під яким працюватимеш на сайті.

Я обрав собі категорію «Геї»… – веб-модель Сергій

Такий вид підробітку, а точніше основного заробітку, найбільше приваблює студентів. Чимало з них після пар чимдуж біжать додому, аби швидше з’явитися в онлайні.

Серед сильної статі бажаючих працювати веб-моделлю не багато, проте такі знаходяться.

Кіровоградець Сергій, який нещодавно закінчив університет, каже, що на такий крок пішов, бо втомився шукати роботу.

– Взагалі зараз важко знайти собі достойну роботу, на якій би ще добре платили. Я пробував працювати в кол-центрах, був офіціантом, деякий час працював на «Ласці», за спеціальністю нічого нормального знайти не міг, – виправдовується хлопець.

Каже, вимушений був погодитися на пропозицію подруг, які також задіяні в цьому бізнесі.

– Я працював на сайті близько шести місяців, – каже він. – За час роботи заробіток у мене був невисокий, бо мало клієнтів. Я обрав собі категорію «Геї», оскільки немає на сайті жінок-клієнток, які платили б за те, щоб побачити оголеного чоловіка. Хлопці різне мене просили зробити – роздягнутися, просто сидіти спостерігати, як вони задовольняються, навіть доходило до найбільших непристойностей. На деякі я погоджувався. Спочатку це було захоплююче, весело. З друзями ділилися, хто що просив на камеру зробити... Сміялися з цього. Але потім я надумав покинути цю роботу, бо це не просто спілкування, обов’язково треба оголятися. Єдиний плюс – за час цієї роботи – у мене піднялася моральність. А от подруги продовжують…

Це гірше, ніж займатися інтимом за гроші, – веб-модель Ірина

Одні, хто влаштувався на таку роботу, приховують джерело свого доходу від усіх. Інші не соромляться запрошувати до справи своїх друзів і знайомих.

Студентка Ірина, яка вчиться на третьому курсі університету, як і решта, на такий крок пішла заради грошей.

– Я – повія, хоч і не сплю з чоловіками, – каже дівчина. – Ви не уявляєте, як це соромно… Я продаю свою мораль. А це, мабуть, гірше, ніж займатися інтимом за гроші. Якщо абстрагуватися, то ще можна працювати. Але коли згадуєш, чим займаєшся, – стає бридко. Я нікому не розповідаю про це. Мені просто потрібні гроші.

Ірина пояснює, найбільша проблема в такій роботі – перебороти себе.

– От уявіть собі ситуацію (таких на день – кілька): чоловік із широко відкритими захопленими тобою очима, зі спущеними штанями стоїть перед тобою і показує свої принади, – продовжує Ірина. – Потім він просить тебе піднятися, покрутитися, повільно зняти кофтинку, потім шортики, просить показати трусики, торкнутися своїх грудей. І робити треба це з посмішкою і максимально звабливо, усім своїм видом показувати, що це тобі також подобається. Найстрашніше – ти не можеш йому відмовити! Бо кожна секунда, кожна хвилина – це твої гроші. Він мене обрав, отримав задоволення, заплатив – і пішов. Все. Але хіба це не проституція? Я торгую своїм тілом. Нудить від цих збоченців. Фу! Мені бридко навіть розповідати… Але є і адекватні хлопці, які просто хочуть поговорити і почути поради. Проте це суттєво ситуації не змінює. Мене в сім’ї вчили бути чемною, гордою… Ви не уявляєте, як це ламає людську мораль. Після такого не страшно й на об’їзну йти.

Поліція: онлайн-проституція карається законом

І хоча роботодавці запевняють своїх працівників, що вони займаються законною діяльністю, у поліції області з цим категорично не згодні.

– Така діяльність карається статтею 301 Кримінального кодексу України «Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів», – наголосив начальник сектору боротьби з кіберзлочинністю поліції області Олександр Ляпун.
e-max.it: your social media marketing partner