Свідок: Від дитини на дорозі залишилися взуття і розчавлена упаковка молока

,

4399В обласному центрі на вулиці Пушкіна сталося жахливе ДТП. Постраждав восьмирічний хлопчик Діоніс Новіков. Він пішов у магазин по молоко, а коли повертався додому – його збила машина. Сьогодні малий у важкому стані у відділенні інтенсивної терапії дитячої обласної лікарні. У нього закрита черепно­мозкова травма, забій мозку, переломи стегон, лівого плеча, кісток тазу і ребер, а також травматичний шок. Аби поставити Діоніса на ноги, потрібно чимало часу і грошей. Тож родина просить про допомогу усіх небайдужих!

Кіровоградка Ірина Стороженко самої аварії не бачила, але стала свідком наслідків наїзду на дитину і байдужості правоохоронців. Розповідає, водіям і людям, які живуть поряд із місцем аварії, довелося самотужки перекривати дорогу, бо спочатку не могли дочекатися міліції, а потім – і слідчих дій від неї.

– Ми саме їхали по вулиці Пушкіна. Нам порадили об’їхати, бо збили дитину. Але ми зупинилися і вийшли. Одразу поцікавилися, чи викликали міліцію і швидку. Сказали, що так. Потім почули звук «швидкої», лікарі взялися надавати дитині допомогу. Одразу було видно, що з ногами жах – вони, як ниточки бовталися. Мама з дитиною поїхали, а батько залишився. Водій «Лексуса», яка збила дитину, стояла і, мабуть, була у стані шоку. Потім я зателефонувала на «102» запитати, чому немає наряду. У результаті під’їхала машина ДПС, – розповідає «КП» очевидиця і зауважує, що через байдужість правоохоронців, люди самі взялися перекривати місце, де сталося ДТП, щоб зберегти докази. – Люди почали самі перекривати дорогу. Приносили, що є – шматки шиферу, скла, каміння, відра... Співробітник ДПС приїхав і поставив табличку про оформлення ДТП. Поставив її не там, де лежав хлопчик, а біля автомобіля. Тому що одразу було важко оцінити, на яку відстань відлетіла дитина. Мабуть, метрів на 15­17! На цьому його місія завершилася. Ми почали кричати, щоб він зупинив рух. А він почав розбирати оті барикади і став пропускати машини. Ми ж просили: «Огородіть місце, бо докази зараз зітруться». Він каже: «Ні». Але все ж таки виніс табличку і поставив позаду і спереду. Далі просто сів у машину. Я знову зателефонувала на «102», кажу: «Приймайте міри, чому не огороджується місце ДТП?». Вони двічі кидали слухавку. А інспектор сидів у машині.

Свідок каже, з розмови почула, що дитина виходила у магазин купити молока.

– Це вже ми з’ясували трохи пізніше. І ота пачка молока розлитою лежала біля його тапочок на дорозі. Від місця, де лежало взуття і розлите молоко, до автомобіля довжина 9 метрів 60 сантиметрів. Тобто вона його спочатку котила, а далі дитина летіла.., – припускає співрозмовниця «КП».

Ірина пригадує, у той день згодом під’їхав ще один автомобіль.

– Пройшло більше години, може півтори, і нарешті почалися заміри. Нам пообіцяли, що машину заберуть на штрафмайданчик. А в результаті приїхав знайомий чоловік цієї жінки, сів за кермо, вона поряд – і поїхали, – розповідає жінка. – Вже потім в інтернеті я прочитала, що жінка за кермом начебто була твереза.

Інформацію про стан водія підтвердили і в прокуратурі. У відомстві також заявили, що хід розслідування тримають на контролі.

Тим часом батьки маленького Діоніса сьогодні моляться аби дитина одужала і дякують усім небайдужим людям за моральну підтримку і фінансову допомогу.

– Люди одразу відгукнулися, почали допомагати. Спасибі кожному за добрі слова, моральну підтримку і матеріальну допомогу, вона нам зараз дуже потрібна, – каже мама Діоніса – Надія Новікова.

Жінка розповідає, її син ніколи один не виходив із двору. Єдине, що дозволяли йому робити самостійно – ходити в магазин, який розташований практично навпроти будинку.

– Діоніс добре знає, як правильно переходити дорогу. Ми його цьому вчили вдома, правила дорожнього руху він вчив і в школі. Він завжди дивився обабіч, коли переходив вулицю, – запевняє мама хлопчика і додає, що вулицю нещодавно відремонтували і жодної розмітки на нове покриття ще не нанесли, хоча раніше на дорозі завжди був пішохідний перехід. – Жінка­водій їхала у дитячий садочок, бо їй подзвонили і сказали, що її дитина захворіла. У цей час мій син переходив вулицю і сталася ця біда… Її дитина ходить у той же садочок, куди ходив мій син, її доглядають ті ж вихователі, що виховували й мою дитину. До мене приходила вихователька і дивувалася,­ як таке могло статися…

Мама хлопчика каже, що жінка, яка покалічила її сина, об’явилася аж на третій день і просила дати гарантії, що батьки не подаватимуть на неї в суд.

– Які гарантії я можу дати? Хто мені дасть гарантії здоров’я моєї дитини, – риторично запитує Надія і каже, що водій запропонувала лише оплатити чеки за лікування хлопчика і дала дві тисячі гривень, за які взяла розписку. – Більше ми її не бачили, не з’являлася вона і в лікарні, хоча божилася, що й ночуватиме під дверима палати. Вона мені сказала, що не вин­на і ми її вину не доведемо.

– Зараз дитина знаходиться у реанімації у важкому стані. У нас є все необхідне для надання медичної допомоги. Діоніс одужає, все буде добре, – запевнив головний лікар дитячої обласної лікарні Василь Хорощак.


Допомогти Діонісу можна, перерахувавши кошти на карту Приватбанку 5211 5273 0751 4048 (Новіков Ігор Вікторович, батько)

 

фото: gre4ka.info

e-max.it: your social media marketing partner