У Голованівському районі землі АТОвців захопив орендар?

, Олена Сідорова

4133Учасники АТО з кількох сіл Голованівського району заявляють, що майже рік не можуть користуватися виділеними їм державою землями, оскільки на них самовільно хазяйнує інший. Поки бійці знаходяться на передовій, відвойовувати землю доводиться їхнім родичам.

Рідні вояків розповідають, що в тамтешнього орендаря земель Петра Мосійчука давно закінчився договір оренди. Проте він якимось чином продовжив його і зараз називає себе повноправним власником.

Віталій Рогоза із села грузьке, який бореться на передовій уже два роки, – один із постраждалих. Документи на два гектари землі він отримав ще торік у липні. Проте вже дев’ятий місяць його родина нічого не може зробити з ділянкою.

– Куди не зверталися – ніхто не допомагає, – розповідає дружина бійця Тетяна. – Мосійчук продовжив договір оренди у той час, коли у нас на руках був державний акт. Звернулися до поліції – там руками розвели. Пішли до суду – з вересня минулого року тривають суди. У райдержадміністрації нас, грубо кажучи, послали, бо представляє інтереси Мосійчука адвокат нашого голови району Олега Голімбієвського. Проте Голімбієвський найперший, хто мав розібратися в цій ситуації. А він нас, коли ми прийшли в райдержадміністрацію, навіть не прийняв! Так що не знаю, які у нас є шанси. Закон на нашій стороні. А як їхня планка зіграє – ніхто цього не знає.

Тетяна бідкається, що минулого року не вдалося обробити ділянку і в цьому році вже підходить час сівби.

– Він не припиняв обробляти цю землю. За оренду нам нічого не заплатив. Державний акт у нас, іде судова тяганина, тому якщо ми не користуємося цією ділянкою, то і Мосійчук не має права нею користуватися. Але він працює на ній, а суддя сидить очима кліпає. Мосійчук на весь суд кричить, що буде там садити, а ми зі своїм державним актом, каже, можемо тільки в туалет піти. Поки ми його штурмом беремо, не даємо засадити ділянку. Але він сказав, що сьогодні-зав­тра зажене техніку і засіє, – ділиться пережитим Тетяна.

За словами жінки, всього Мосійчук захопив більше 13 гектарів землі, яку виділили АТОвцям.

У такій же ситуації опинився і військовослужбовець третього окремого полку спецпризначення Сергій Дудар із вербового. Його землю відстоює батько – Микола.

– Земля десять років була у нього в оренді, то він і далі хоче. У мене вже терпець уривається! Заміть того, щоб я міг на передову дітям купити щось і вислати, я закуповую бензин на 700 гривень, аби поїхати в Кіровоград на суд. Ми йому сказали: «Сіяти не дамо!». Як нам тяжко!.. Мосійчук на суді погрожував, каже: «Я буду з автоматом сіяти». Можете уявити, яка це людина… як це – наші діти воюють, а він хоче з автоматом сіяти? Ми йому кажемо: «Тоді йди на передову». Я не знав, що є така несправедливість саме в нашому Голованівському районі, – розповідає батько бійця.

Додзвонися до орендаря за вказаними в інтернеті контактами «КП» не вдалося.

– До кого ви дзвоните? Тут такого немає! Чуєте, тут такого немає! – відповіла «КП» жінка, телефон якої значиться як номер бухгалтера.
e-max.it: your social media marketing partner