Що розповіли мешканці будинку, де стався вибух?

, Олена Сідорова

3994«КП» опитала мешканців п’ятиповерхового будинку, що знаходиться на площі Богдана Хмельницького у Кіровограді, де сьогодні прогримів вибух. Люди, які знаходилися у цей час удома, кажуть, не на жарт перелякалися. Одним здалося, що вибухнуло колесо автівки чи газовий балон, інші одразу зрозуміли: сталося щось серйозніше. Навіть ті, хто був на роботі і дізнався, що поруч із домом рвонуло, бігли додому, аби перевірити, чи все уціліло в квартирі.

Найбільше перелякалася родина, квартира якої знаходиться по сусідству з туристичною фірмою «Гранд тур», під офісом якої і стався вибух.

– Я була вдома з дитиною, – каже молода мама Інна. – Вибух був дуже сильним. Одразу зрозуміла, що щось дуже серйозне. Я не дивилася довго у вікно, бо, по-перше, страшно, по-друге, треба було заспокоїти дитину. Подзвонила чоловіку, він одразу прибіг. У квартирі у нас залишився «подарунок» – залізна кулька, яка пробила нам два скла. Дивом вона не поцілила в дитину. Тепер треба замінювати повністю вікно. Я шокована.

– Як мені колеги повідомили новину – у мене всередині все похололо. Одразу побігла додому, – додає мама Інни – Ніна.

 

3992

 

 Добре відчули вибух навіть ті, хто живе на кілька поверхів вище. Кажуть, аж стіни затремтіли.


– У той момент я говорила по телефону із сестрою, – каже мешканка другого поверху будинку, пенсіонерка Ніна. – І тут я чую: «Бух!». Я аж на ліжку здригнулася. У нас буває шум під вікнами, але цей був такої сили, що я й не чула ніколи такого. Подумала, що газовий балон, бо на машині колеса так не лопаються. Виглянула у вікно – люди зібралися, поліція, «швидка»… Я перелякалася. Що ж це таке робиться… Господи… Про що той бандит тільки думав…

– Почув хлопок, спрацювали сигналізації, – розповідає Олег, який робить ремонт в одній із квартир будинку. – Виглянув у вікно – приїхала «швидка», забрали чоловіка, пожежні підтягнулися, поліція... Звичайно, страшно. Такий звук був, наче вибухнуло перекачане колесо. Я служив, тому знаю, що то звук не від вибуху гранати. Від бойової гранати покосило би більше жертв. А це схоже на саморобний пристрій. З підшипниками – то взагалі страшна річ. У мене два варіанти – або конкуренти хотіли попередити власника фірми, або просто налякати населення. Але кого тут лякати? Тут одні бабусі живуть.

Мешканці будинку, які були в цей час на роботі і дізналися про надзвичайну ситуацію, летіли додому.

– Мені подзвонив знайомий зі Знам’янки. Прочитав в інтернеті, що у моєму будинку стався вибух. Мене в цей час не було вдома. Я просто пам’ятаю, як у 90-х роках підірвали казино в Будинку побуту. Тоді у нас всі вікна повилітали. Тому я одразу повернувся з роботи додому, бо перелякався, щоб нічого не постраждало з майна. Я ще зрозумів би, якби якусь фірму хотіли підірвати, але ж це зробили для того, щоб перехожі постраждали. Дожилися… – каже мешканець будинку Микола.

Відчули вибух і працівники офісів, які знаходяться поруч.

– Чули дуже гучний звук. Одразу спрацювали сигналізації машин, які стояли у дворі. Будівлю трохи потрясло. Я перелякався, а пацієнти злякатися не встигли, вони більше мене бояться, – каже стоматолог Ігор, який працює поряд.

– Я чув, але нічого не бачив, – продовжує працівник ще одного офісу Дмитро. – Ми сиділи в офісі, почули гуркіт. Спочатку подумав, що щось на будівництві. Вийшли, пішли дивитися. Тоді вже збіглися люди, приїхали експерти… Коли усвідомили, що то був вибух, почали дзвонити рідним і казати, що все добре. Бо навіть із інших міст питали, що у нас трапилося.

Натомість працівники туристичної компанії «Гранд тур», під офісом якої стався вибух, кажуть, не встигли навіть усвідомити, що відбулося.

– Ми не встигли навіть перелякатися. Вибух – це секунда! – говорить працівниця компанії Наталя. – Потім усі вийшли. Ми півдня були закриті, бо проводилася експертиза. Зараз наведемо лад і будемо працювати далі. Не думаю, що конкуренти. Ще такого не було, щоб у туристичної фірми були недоброзичливці. Це не той бізнес, не ті гроші, через які можна підривати. Збитки, звичайно, є. Зламався кондиціонер, треба покласти нову плитку, двері замінити, відремонтувати стіну…

Нагадаємо, вибух стався сьогодні близько одинадцятої дня. Є припущення, що вибухнула граната або пакет, начинений залізними кульками. За попередньою версією, вибухівку заклали у водостокову трубу.

Як повідомили «КП» на станції швидкої медичної допомоги, постраждалих унаслідок вибуху у Кіровограді було двоє. Одного чоловіка госпіталізували медики, іншого до лікарів доставила приватна автівка.

3984

 

3985

 

3986

 

3988

 

  

 

3982 

 

e-max.it: your social media marketing partner