У Бобринці в будинку культури і досі не розпочався опалювальний сезон

, Олена Сідорова

3836Бобринецький районний будинок культури, у якому також знаходяться бібліотека і музей, цілу зиму працював без опалення. Двом десяткам працівниць різного віку щодня доводилося мерзнути на роботі. Не завжди від морозу рятували обігрівачі і верхній одяг. Голова райдержадміністрації, який уже рік (!) знаходиться на посаді, киває на попередників. Мовляв, ті не привели до ладу документи котельної, тому, аби не порушувати законодавства, опалення не включали.

Власне, про цю проблему на умовах анонімності повідомили «КП» працівниці закладу культури. Просили одне: порівняти, у яких умовах працює голова райдержадміністрації і у яких їх, жінок, вітали зі святом весни восьмого березня.

– П’ять місяців бобринецька влада приховувала цю проблему, – наголошують співрозмовниці «КП». – Досі у будинку культури не почався опалювальний сезон! Усі звернення трудового колективу до районної влади залишилися без реакції, а вище району не наважилися, бо втратили б і таку роботу.

Жіночки кажуть, були дні, коли на робочому місці стовпчик термометра опускався до мінус п’яти!

– А ми працювали, – продовжують вони. – Опалювальна система не витримала морозів – тріснуло більше трьох десятків батарей, ми ж, жіночий колектив, витримали. Так, як наші прабабусі у воєнні та повоєнні роки!

Натомість голова райдержадміністрації розповів «КП», що проб­лема не нова. Переконаний, винні у всьому попередники.

– Кілька років тому тріснула труба між будинком культури та школою, – коментує Сергій Шевченко, який рік очолює район. – Аби не міняти трубу, попередники почали робити окрему газову топкову. Зробили котли, але газову топкову не встановили. Мій попередник Сергій Рожкован (призначений у квітні 2014 року – «КП») прий­няв рішення поставити котли на пелетах. Не поставили. Документів на це не було. За бюджетні кошти незаконно купували дрова для цієї котельні. Топили незаконно. Коли ж мене призначили – я почав зай­матися цим питанням: познаходили документи, провели службове розслідування…

Шевченко запевняє, у лютому районна влада прийняла рішення взяти котельню на баланс відділу культури райдержадміністрації.

– Раніше котельні фактично не існувало, – продовжує посадовець. – Був проект на реконструкцію. Котельню збудували, але без дозволу її запускати не можна було. Документи були на підряднику, об’єкт незавершений, тому передати його на баланс відділу культури не можна було. На сьогоднішній день проводять поточний ремонт, скоро зробимо пробний запуск. Вже проблеми я не бачу.

Зате проблеми бачать працівниці будинку культури. Жінки риторично запитують, як їм тепер відновити втрачене за місяці холоднечі здоров’я?
e-max.it: your social media marketing partner