У Кіровограді чотирикласниця організувала благодійний ярмарок заради тварин-безхатьків

, КП

3767«КП» нещодавно писала про вихованців Анатолія Короткова, які допомагають онкохворим діт­кам, одиноким літнім людям, АТОвцям і тваринам-­безхатькам... Тоді редакція отримала чимало позитивних відгуків. Читачі радіють, що підростаюче покоління має такі гарячі і добрі серця. Естафету доброчинності перейняла й учениця кіровоградського ліцею «Вікторія­-П» Даринка Савченко. Дівчинка разом із однокласниками організувала у своєму навчальному закладі благодійний ярмарок. Виручені кошти на цей раз діти віддадуть на потреби організації захисту тварин.

Даринка навчається у четвертому класі. Увагою журналістів була збентежена. Каже, нічого особливого не відбулося. Тим більше, що в школі і до цього проходили благодійні ярмарки.

– Раніше ми вже організовували ярмарки, але не для тварин, а щоб допомогти солдатам, нашим школярам, які хворіли і їм потрібна була допомога, – уточнює співрозмовниця «КП».

– Ярмарки у школі проводимо часто, – додає заступник директора з навчально­виховної роботи ліцею «Вікторія­-П» Ірина Новожилова. – А дітки потім вирішують, куди та для кого направити ці кошти. Наприк­лад, коли у нас дуже хворіла одна дівчинка, ми провели ярмарок, діти приносили різні вироби, випічку і все це продавали. А потім виручені кошти ми передали батькам цієї дівчинки. Так само збирали гроші ще для одного нашого учня. Організовували ярмарки, щоб допомогти учасникам АТО.

Ідея організувати ярмарок, аби допомогти безпритульним тваринам, виникла у Дарини під час акції «Щаслива лапа».

– Тоді дітки зробили плакат. Згодом з’ясувалося, що багато наших учнів разом із батьками по­можливості допомагають тваринам, їздять до опікунів собак­безхатьок із організації захисту тварин. Даша запропонувала підтримувати зв’язок із цією організацією, дізнатися,­ що їм потрібно для собачок. Таким чином вирішили провести ярмарок, – розповідає вихователь Дарини – Наталія Завадська.

– Із захисниками тварин я познайомилася, коли ми з мамою хотіли котика. Мама показала мені їхній сайт, а там просили про допомогу і я захотіла їх підтримати. Коли нам в класі сказали, що проходить акція «Щаслива лапа», запропонувала провести ярмарок, щоб зібрати гроші для собачок, – зауважує Даша і радіє, що до акції долучилися не лише школярі, а й учителі.

– Цей ярмарок мені допомагав організувати майже весь клас, кожен щось зробив, приніс для продажу. Я, наприклад, спекла печиво. Маша і Діана зробили різні іграшки з «резинок». Вітя журнали продавав... Але, на жаль, небагато грошей зібрали – всього 228 гривень, – визнає Даринка.

Втім, окрім до виторгу на ярмарку, діти вирішили докласти гроші, які наколядували під час зимових свят.

– До цих грошей діти додадуть ще наколядоване. Вони вивчили колядки, у них був сценарій, зробили театралізовану виставу. Ходили класами, колядували і теж зібрали трохи коштів, – уточнила заступник директора Ірина Новожилова.

Наразі школа чекає, коли ж прийдуть представники організації захисту тварин, щоб передати їм допомогу. А поки учні не втрачають часу і продовжують збір коштів.

– До приїзду захисників тварин із організації ми ще збиратимемо гроші, крупи для собак, різні речі, ветеринарні засоби… При вході розмістимо об’яву, може ще хтось відгукнеться, – додала чотирикласниця.
e-max.it: your social media marketing partner