Нова бідна поліція: щоб пройти навчання, майбутні копи мали забезпечити себе житлом і харчами

, Олена Сідорова

3604За два дні до старту навчань в Одеському училищі професійної підготовки працівників поліції майбутнім кіровоградським копам повідомили, що місць у гуртожитку тільки сто, тому решта – 160 претендентів – мають самостійно подбати про дах над головою. Зранку в понеділок, 22 лютого, вони вже мали бути на навчанні. Де житимуть – добу не знали. У розпачі майбутні полісмени стали піднімати на вуха усіх своїх знайомих та журналістів. Дах над головою і їжа знайшлися тільки після розголосу.

– Нам подзвонили з кол­центру сьогодні (у суботу, 20 лютого, – «КП») ввечері, – розповідає один із кандидатів на службу в «Нову поліцію» Олександр. – Спитали: «Ви вже в Одесі?». Кажу: «У неділю зранку збираюся їхати». Відповіли: «Кількість місць у гуртожитку обмежена. У вас мають бути запасні варіанти, щоб ви могли знайти собі квартиру». Я почав дзвонити, шукати… Але це нереально,  квартиру в Одесі здають або мінімум на три місяці, або на довгий термін. Ми ж там будемо навчатися лише два місяці.

Втім і це ще не все. Як з’ясувалося, харчування теж входило до переліку послуг на самозабезпечення.

– Квартира коштує мінімум півтори тисячі, плюс комунальні послуги, – каже майбутній полісмен. – Харчування також власним коштом. Казали, що і за гуртожиток треба платити. Нам обіцяли дві тисячі стипендії. Цього не вистачить. У мене немає стільки грошей. Ну як же так? Я з роботи звільнився. У мене дитина. Я не знаю, що мені робити.

В аналогічній ситуації у ці вихідні опинилося чимало претендентів на роботу у новій поліції. Багато хто через фінансові труднощі взагалі ладен був відмовитися від своєї мрії.

Проте вже наступного дня, у неділю, 21 лютого, полісменам повідомили, що їх таки поселять у гуртожитку. Безкоштовно. До того ж, забезпечать і харчуванням.

– Сьогодні зранку (у понеділок, 22 січня, – «КП») нас поселили в гуртожиток, – поділився з «КП» радісною новиною ще один кандидат на роботу в поліції Олег. – Сказали, що буде і проживання безкоштовне, і харчування, але лише обід. Сніданок і вечеря нашим коштом.

Тим часом «КП» намагалася з’ясувати в поліції, яким чином так блискавично вдалося вирішити ситуацію і чому лише після реагування преси на неї, однак у столиці не знайшли, що відповісти журналістам, і переадресували на підлеглих у Кіровограді – тобто до тих, хто фактично не є ані організатором відбору, ані приймаючою стороною. Відтак усі намагання знайти «героя» закінчилися нічим.


e-max.it: your social media marketing partner