На кіровоградському залізничному вокзалі знайшли вибухівку?

, Олена Сідорова

3588На залізничному вокзалі Кіровограда знайшли вибухівку, повідомили користувачі соцмережі. Згодом цю інформацію підтвердили і джерела у правоохоронних органах, а потім і офіційний речник поліції.

«18.02.16, о сьомій ранку знайдено вибуховий пристрій на залізничному вокзалі. На місце прибуло шість патрульних машин, одна машина швидкої допомоги, рятувальна служба та військова машина. Людей вивели з приміщення. За півгодини знешкодили пристрій. Після – прибули люди з чотирилапими «солдатами», які обшукали приміщення», – повідомили очевидці у соцмережі.

Джерело у правоохоронних органах підтвердило цю інформацію, зауваживши, що на залізничному вокзалі знайшли так звану закладку.

– Але це була не вибухівка. Нині ця коробка знаходиться в експертів, – уточнило джерело і припустило, що цей виклик міг бути підлаштованим.

– У такий спосіб могли перевіряти, як поліція реагуватиме на подібні ситуації, – зауважило джерело «КП».

Тим часом офіційна версія дещо різниться. Речник обласної поліції Віталіна Бевзенко заявила, що виїздів на виклик було два – 17 і 18 лютого.

– 17 лютого о 6:50 кіровоградець у нетверезому стані підійшов до працівників вокзалу і повідомив про те, що особисто заклав вибуховий пристрій під колію №1. За його словами, він хотів подивитися, як реагуватимуть працівники поліції на його виклик. На місце виїхала вибухотехнічна експертиза, яка не виявила вибухової речовини. Чоловіка затримали. Наступного дня, 18 лютого, також зранку, працівники станції, обходячи територію, біля будівлі знайшли підозрілий предмет. На місце викликали слідчо-оперативну групу, фахівців вибухотехнічної служби. Вони цей предмет деактивували і його фрагменти відправили на експертизу, – уточнила «КП» Бевзенко.

 

3589

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3590 3591

e-max.it: your social media marketing partner