«Зустрінемося на небесах»: В Олександрії дев’ятикласниця кинулася під потяг

, Олена Сідорова

3576В Олександрії під колесами швидкісного потяга загинула 14-­річна школярка Луїза. Перед тим, як лягти на рейки, дівчина зробила на руці напис ручкою: «Зустрінемося на небесах», одягла навушники й увімкнула музику. А на сторінці в соцмережі залишила статус: «Я могла б зробити тебе найщасливішим. Але, на жаль…».

– Виклик надійшов до поліції близько 19:15, – розповідає «КП» начальник Олександрійського міськвідділу поліції Олександр Кодак. – Машиніст швидкісного потяга помітив дитину в районі вулиці Канатенка. За попередніми даними, дівчина лягла на рейки. Від удару школярка отримала травми, несумісні з життям. На місці трагедії знайшли мобільний телефон, за яким і викликали батьків. Причини такого вчинку поки не відомі. Ведеться слідство.

Як не намагалася «КП» взяти коментарі у керівництва навчального закладу, в управлінні освіти міської ради, відповідь була одна і та ж: «Ми не будемо коментувати!».

Натомість в обласному департаменті освіти і науки кажуть, що в школі працює спеціальна комісія, яка розслідує, чи були в школі обставини, які могли призвести до самогубства.

– Відділ освіти Олександрійської міськради нам надіслав листа, що дійсно такий факт зафіксовано. Зараз у школі проводиться розслідування стосовно можливих причин, які могли до цього призвести. Спеціально створена комісія з’ясовує, чи була у дитини схильність до суїциду, чи перебувала вона під наглядом шкільного психолога, чи були у неї конфлікти, – наголосив очільник департаменту освіти і науки облдержадміністрації Володимир Таборанський.

Тим часом друзі та знайомі Луїзи погодилися розповісти «КП», якою була дівчина. Вони всі, як один, кажуть, що Луїза була життєрадісною, ніколи не депресувала.

– Вона була завжди веселою, товариською, знаєте, такий собі маленький промінчик сонечка. Дуже красива, спортивна, гарно малювала, та й вчилася добре. Всі шоковані, чому вона так зробила… – дивується її близька подруга Аліна (ім’я змінено – «КП»).

Ще за годину до трагедії дівчина спокійно займалася в художній школі – малювала натюрморт. У переддень своєму другу вона сказала, що наступного дня не прийде до школи. Втім він цьому не надав особливого значення.

– Просто подумав, що вона залишиться вдома, – каже підліток. – Коли ми поверталися зі школи додому, до нас підбіг п’ятикласника з електрошокером і почав бити ним Луїзу. Тепер я розумію, що це, мабуть, був знак, типу «Луїзо, схаменися!». Бо тоді вона вже знала, що після художньої школи піде на колії. У неї було в кишені 50 гривень. Сказала, що треба залишити 40. Я запитав навіщо. Вона відповіла: «На алкоголь». От вона напилася після занять і пішла під потяг.

– Познайомилися ми з нею трохи менше року тому, – розповідає її друг-рокер. – Ізя, як і я, любила важку музику, рок, метал. Вона мені дуже подобалася. Гарна, добра, весела, але занадто замкнута. Одного разу вона вже хотіла кинутися під потяг, але друзі її уберегли. Ми з нею переписувалися, вона завжди була в хорошому настрої. А тут я дізнаюся, що Ізі більше немає… що її на це наштовхнуло – не знаю.

У друзів Луїзи існує кілька припущень, чому вона більше не хотіла жити. Кажуть, це могло статися через нерозділене кохання, або ж через непорозуміння з матір’ю.

– Скоріше за все, і напис вона мамі присвятила, – припускає друг загиблої. – Але на небесах вони зустрітися не зможуть, бо самогубці туди не потрапляють…
e-max.it: your social media marketing partner