Ніколаєнко несподівано приїхав на сільську сходку, де актуалізували «Центральний регіон-2015»

,

332Про те, що очільник області має намір побувати на сільському зібранні й послухати, як триває актуалізація головного документу регіону – не знав ніхто. Раптові збори й максимум секретності – усе заради того, щоб дізнатися про реальний стан справ.


За кілька хвилин до початку обговорення актуалізації «Центрального регіону-2015» у селі Пантазіївка Знам’янського району зала Будинку культури була фактично по-рожньою. У ній ось-ось розпочнеться засідання, а з присутніх сиділи лишень місцеві посадовці та кількадесят пенсіонерів. Згодом бабусі зізналися: прийшли, бо так сказали.

 

Зібрання розпочалося з монологу сільського голови про… смертність у Пантазіївці. У залі хто читає газету, хто дрімає, а хто починає з’ясовувати тему зібрання. Саме цієї миті і зайшов у приміщення Андрій Ніколаєнко.

 

Спочатку він пояснив місцевим, що таке актуалізація і навіщо її проводити, а вже згодом разом із мешканцями Пантазіївки упродовж двох годин обговорював проблеми, які вже давно турбують селян.

 

– Я навмисне приїхав несподівано, бо не хотів, аби тут готувались до мого приїзду. А ще – для того, щоб побачити, як насправді проходять обговорення на місцях. Відвідавши це зібрання, у мене склалося відчуття, що система дещо дала збій. Якщо я помиляюсь, то це було б дуже добре, – зазначив голова облдержадміністрації.

 

Свою раптову появу і бажання на власні очі пересвідчитись в тому, як іде процес актуалізації у глибинці Андрій Ніколаєнко пояснив тим, що до нього почали надходити сигнали про поверхневість слухань, а подекуди навіть про їхнє проведення лише на папері. Саме тому вирішив у такий засекречений спосіб перевірити.

 

У цілому ж рівень проведення громадських обговорень у Пантазіївці очільника регіону задовольнив.

 

– Чи то розвідка Знам’янського району добре спрацювала, чи з якоїсь іншої причини все пройшло так добре, але я задоволений діалогом із тамтешніми жителями. Громада цікавилася усім, що її турбує, задавала незручні питання, але ми знайшли точки дотику. І ті проблеми, про які мені люди говорили, найближчим часом будуть вирішені, – розповів Андрій Ніколаєнко.

 

Він уточнив, що селян насправді хвилюють не глобальні питання, а опалення у ФАПі, заміна електричного щитка…

 

– Це ті проблеми, які елементарно можна вирішити. І районній владі треба частіше йти в народ, слухати людей, говорити з ними, – зауважив керівник регіону.

 

Однак розмова Ніколаєнка з людьми у самій Знам’янці була зовсім інакшою.

 

– Із десяти людей, з якими я поспілкувався, троє знало про існування «Центрального регіону», і жоден нічого не чув про актуалізацію програми! Люди ставили в приклад Олександрію, де влада дбає про чистоту міста. А в самій Знам’янці – гори сміття у центрі міста! Урн немає! Четверо із десяти сказали, що зверталися до влади, щоб загрейдерували вулицю Пролетарську. Обіцянки люди чують уже три роки поспіль…, – ділився враженнями від розмови у понеділок голова облдержадміністрації.

 

Кому ж «пощастить» наступного разу – невідомо. Але те, що подібні перевірки продовжуватимуться, це факт. Ніколаєнко пообіцяв, що цей «сюрприз» далеко не останній.

e-max.it: your social media marketing partner