Кіровоградщина впритул наблизилася до епідемії грипу

, Олена Сідорова

2729Показники захворюваності на грип та гострі вірусні респіраторні вірусні інфекції в Кіровоградській області свідчать, що регіон наближається до епідемічного порогу. Таку оперативну інформацію оприлюднили в Держсанепідслужбі України сьогодні, 20 січня.

За повідомленням територіальних органів Держсанепідслужби, епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ перевищено у Донецькій та Рівненській областях.

До критичного показника разом із Кіровоградською наближаються Вінницька, Волинська, Київська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька та Чернівецька області.

У санепідслужбі області повідомляють, що від початку нового року в області зареєстровано шість випадків захворювань на свинячий грип.

У зв’язку з цим у регіоні розпочали щоденний моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ. У всіх лікувальних закладах області ввели обмежувальні заходи, а в школах призупинили заняття для уникнення поширення вірусів у дитячих колективах.

Нагадаємо, у Кіровограді від свинячого грипу померла вагітна жінка. У департаменті охорони здоров’я області запевняють, що з початку епідеміологічного сезону цей випадок єдиний.
e-max.it: your social media marketing partner