У Кіровограді продали квартири... разом із мешканцями

,

2670Дві кімнати скандального гуртожитку в Кіровограді, що по проспекті Університетському, 21, продали без відома їх мешканців. Після нового року жителі випадково дізналися, що власник гуртожитку, ПП «Вагран», продав їхні квартири невідомим особам. За розслідуванням справи взялася поліція.

– Я зустріла колишнього співробітника «Ваграну». Він порадив перевірити реєстр, бо дізнався, що нашу квартиру продано, – розповідає жителька гуртожитку Ірина Кумпан, яка отримала житло за ордером, працюючи у тресті зеленого господарства.

– А я отримала свою квартиру, коли працювала в лікарні, – додає Світлана Бондаренко, жителька іншої проданої квартири. – Двоє моїх дітей там прописані. Нещодавно я дізналася, що мою квартиру продали ще 23 лютого 2015 року. Продавала колишній директор «Ваграна» жінці, яка живе у Києві. Угоду купівлі­продажу реєструвала кіровоградський нотаріус. Як вони могли продати квартиру, де прописані двоє дітей, без нашої участі?

З проблемою гуртожитківці знову пішли оббивати владні кабінети. На цей раз уже нової міської влади Кіровограда. Насамперед люди просять чиновників допомогти перевірити, чи інші квартири бува не продані. Водночас, як і раніше, вимагають від міської ради скасувати реєстрацію права власності «Ваграна» на будинок. Однак людям вкотре радять іти до суду і шукати фахових юристів.

Тим часом з’явилася інформація, що факт продажу квартир разом із людьми розслідуватиме поліція. Також правоохоронці у рамках кримінального провадження перевірять і нотаріуса, який реєстрував договір купівлі­продажу квартир мешканців гуртожитку.
e-max.it: your social media marketing partner