Герої «КП»: Вперше в історії напередодні Нового року газета заснувала власну відзнаку

,

2647Ось і наблизився до фінішу ще один рік – наповнений, як і його попередники, звичайним людським життям: радістю і тривогами, клопотами і сподіваннями, повсякденними турботами і високими мріями. Саме про таке життя увесь рік писала «КП». Ми не вигадували історії чи героїв наших публікацій, ми шукали їх серед звичайних людей, серед ваших сусідів, односельців і жителів міст. Дуже часто розповіді про долі людей вражали до сліз – коли від радості, а коли й від горя. Але ми були чесними і перед героями наших розповідей, і перед вами, дорогі читачі.

Нині, згадуючи про кого писала «КП» протягом року, ми вирішили заснувати власну відзнаку «Герой «КП». Її отримають ті, чиї історії найбільше вразили читачів. Цьогоріч таких особистостей, якими ми пишаємося, дванадцять. Не багато і не мало. Але точно знаємо, що у 2016 році їх буде значно більше. «Кіровоградська правда» вітає своїх героїв і запрошує до редакції 13 січня отримати  заслужену відзнаку!

Найдобріше серце

На думку «КП» цієї відзнаки достойна волонтер благодійної організації «Подих життя» Наталя Селецька. Важко навіть перерахувати скільки разів ми писали про цю жінку, яка постійно допомагає онкохворим дітям, інвалідам. Тепло її серця зігріло сотні хворих, знедолених людей, запалило надію на життя у тих, хто її давно втратив.

Відкриття року

Про дванадцятирічну Дашу Семенюк, яка живе в обласному центрі, дізналася вся країна, після того, як про неї написала саме «КП». Дівчинка вивчає англійську мову, захоплюється культурою Великобританії і наважилася написати листа англійській королеві. Щастю Даші не було меж, коли вона отримала від її Величності відповідь. Історія про листування звичайної дівчинки з Кіровограда з Королевою Великобританії вразила багатьох.

Рекордсмен року

Семирічна Марина Швець зі Світловодська, не зважаючи на свій ніжний вік, встановила два рекорди на телевізійному шоу «Україна має талант». Дівчинка три сотні раз віджалася від підлоги і 26 разів підтягнулася на турніку.

Помічники року

Хлопчики Микита Сущевський і Дмитрик Чорнобривець, які живуть в обласному центрі, не схожі на своїх однолітків. Якщо ті здебільшого проводять увесь час за комп’ютером чи перед телевізором, то герої «КП» – допомагають літній жінці. Діти взяли опіку над пенсіонеркою Світланою Дніпровською. Хлопці постійно допомагають бабусі і стали з нею справжніми друзями.

Фарт року

Про те, як пощастило кіровоградці Дарині Повєрєній, яка навчається у Польщі, можна тільки мріяти. Звичайний похід до супермаркету обернувся для неї виграшем автомобіля.

Диво року

За версією «КП» цю номінацію цілком і повністю заслужила Галина Феліпова із Олексіївки Кіровоградського району. Звичайна медсестра має незвичні здібності. Вона – людина-магніт. Жінка притягує металеві предмети: ложки, виделки, ножі. Її особистий рекорд – праска. Звідки взялися у неї такі здібності – жінка не знає, проте прагне їх розвивати.

Вчинок року

На думку газети, те, що зробила кіровоградка Ельміра Небесна, варте не лише уваги, а й визнання. Жінка не пошкодувала віддати власний будинок під реабілітаційний центр для колишніх в’язнів. Кілька чоловіків, які не мали де жити на волі, отримали не тільки дах над головою, а й надію на нормальне життя.

Голос року

Про самородок із обласної філармонії Владислава Кашпуренка заговорила вся Україна, щойно почула його спів на телешоу. Завдяки своєму таланту, він дійшов до фіналу конкурсу, і хоча й не здобув у ньому перемогу, проте своїм оперним співом довів, що Кіровоград не тільки танцювальна, а ще співоча столиця країни.

Волонтер року

Неймовірна історія кіровоградця Володимира Бурка гідна особливої уваги. Чоловік пережив страшне горе – на сході загинув його син Женя. Утім батько знайшов у собі сили не впасти у відчай, а навпаки подати руку підтримки іншим воякам, які тримають оборону у зоні АТО. Він не тільки активно збирає і передає нашим хлопцям харчі, одяг і решту необхідних речей, а ще й виступає перед ними з концертами, адже розуміє, що найважливіша для них моральна підтримка і незламний бойовий дух

Дитина року

Фото Олександра Козловського, на якому маленька Саша Матвієнко з Кіровограда отримала татків орден «За мужність», нікого не залишило байдужим.

28-річний прикордонник Андрій Матвієнко героїчно загинув на сході, тож посмертну нагороду вручили його маленькій донечці.

У травні світлина дівчинки, яка вразила своїм глибоким поглядом, облетіла весь інтернет, її публікували сотні газет, переглянули мільйони людей…

Сила духу

«КП» часто пише про особливих людей. Але саме Сергій Михайленко зі Світловодська вразив найбільше. Чоловік втратив руку і ногу, проте своєю силою волі довів, що навіть із обмеженими можливостями можна досягнути вершини.

Він самотужки переплив Кременчуцьке водосховище, зрушив із місця автобус і осідлав велосипед.

Майстер року

Михайло Жарун – учитель із Володимирівської середньої школи Кіровоградського району неабияк вразив читачів «КП» своїми золотими руками. Чоловік виготовляє із дерева диво-птахів не тільки для власного задоволення, а ще – вчить цьому ремеслу дітей.

e-max.it: your social media marketing partner