Маленькі братик із сестричкою, яких мама намагалася повісити у сіннику, тепер живуть із батьком

,

2630«КП» писала про цей жахливий випадок, який ледь не забрав життя трьох людей наприкінці вересня. Тоді у селі Олексіївка Добровеличківського району 27­річна жінка намагалася вбити себе і своїх дітей. Малеча врятувалася завдяки спритності, а от жінку від непоправного вберегли сусіди.

Мати відвела дітей до сінника, що знаходиться­ біля будинку, взяла мотузку й перекинула її через дерев’яну балку. Тримаючи в руках один кінець, інший, з петлею, вона одягла на шию свого восьмирічного сина і почала душити хлопчика.

Малий пручався, як міг, і, на щастя, зумів вирватися. Він вибіг на вулицю та почав кликати на допомогу. Але тим часом жінка накинула петлю на шию своєї п’ятирічної доньки, взявшись душити дитину. Слава Богу, вирватися з петлі та з рук матері вдалося і дівчинці.

Малі Віталик і Аня побігли до сусідів і покликали на допомогу. Власне, цим вони й урятували життя мамі.

Сьогодні, через три місяці після жахливого випадку, діти живуть із батьком. Певний час малі були у Кіровоградському центрі соціально­психологічної реабілітації дітей.

Матір уже позбавили батьківських прав. Нині вона під слідством.

– За замах на вбивство двох малолітніх осіб матері загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі. Позиція щодо міри покарання ще не висловлювалася, бо йде судове слідство, допит свідків. Мама наполягає, що злочин вчинила в стані афекту, вину визнає частково, – прокоментувала «КП» начальник ювенального відділу прокуратури області Алла Мороз. – Також у рамках розгляду кримінальної справи процесуальним прокурором подано позов до матері на відшкодування вартості лікування дітей у Добровеличківській райлікарні та «Центрі соціально­психологічної реабілітації дітей із притулковими групами». Зараз позов разом із кримінальним провадженням перебуває на розгляді в суді.

У суді горе­мати наполягає на тому, що намагалася повісити дітей через те, що перебувала в стані афекту після сварки з чоловіком. Те ж саме вона розповідала і відразу після жахливого випадку односельцям.

– Що спонукало її так вчинити, точно не відомо. Але скоріш за все, через сварку з чоловіком. Діти наче розповідали, що вранці тато вдарив маму. А жінка після того, як усе сталося, розповідала мені, що чоловік наказав їй вибратися з хати разом із дітьми до вечора. Каже: «А куди я піду?» У неї ні батьків немає, нікого. От і вирішила накласти на себе руки. А сина з донькою збиралася повісити, бо, каже: «Мої діти нікому не потрібні», – переповідав «КП» очільник сільради Анатолій Скороход.
e-max.it: your social media marketing partner