Винних у трагічному випадку в дендропарку не знайшли й досі

,

2553Минуло майже півтора року після того жахливого випадку, що стався у кіровоградському дендропарку. Семирічна Даніела Федорова з батьками приїхала з Севастополя до бабусі з дідусем. Традиційно родина пішла в дендропарк, однак відпочинок обернувся трагедією. Під час того, як Даніела з татком каталася на каруселі «Орбіта», люлька, в якій вона сиділа, почала тріщати і розсипатися, а дитина просто вилетіла звідти, впавши долу майже з десятиметрової висоти. Дівчинка тоді ледве не загинула. Після того атракціон закрили, а правоохоронці розпочали розслідування. Винних не назвали й досі. Більше того, справу вже вдруге хотіли закрити.

– За результатом досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом травмування дівчинки внаслідок поломки атракціону «Орбіта», який знаходиться у дендропарку, слідчий міліції 23 жовтня цього року прийняв рішення про закриття кримінального провадження у зв’язку із відсутністю складу злочину. Після вивчення прокуратурою області законності прийнятого рішення, вказану постанову скасовано, а матеріа­ли направлено до слідчого відділу міськ­відділу поліції для організації подальшого розслідування, – прокоментували «КП» у прокуратурі області.

Крім того, прокуратура дала поліції вказівки щодо проведення слідчих дій, щоб нарешті встановити винних, через яких дитина ледь не загинула.

– «Орбіта» працювала з порушенням кута нахилу. За заводськими параметрами він має бути 40 градусів, а по факту – 48. Як це можна було не помітити під час останньої перевірки атракціону?! Через це постійно ламалися гідравлічні лапи кріп­лення. Відбувалося системне зношення болтів кріплення. Вони постійно послаблювалися. За цим у дендропарку ніхто не стежив, не підтягував їх. За це винні особи мають відповісти, – наполягає батько постраждалої дівчинки Владлен Федоров.

– Перевірку атракціонів, таку, якою вона дійсно має бути, насправді ніхто не проводив. Із рештою атракціонів, очевидно, така ж ситуація. Повірте, те, що сталося з моєю донькою, це не остання трагедія у дендропарку. Замість того, аби убезпечити дітей, аби не допу­стити біди, власники атракціонів нічого не роблять, а правоохоронці не поспішають притягувати до відповідальності винних. Така бездіяльність може бути смертельною! – каже батько дівчинки Владлен Федоров.
e-max.it: your social media marketing partner