Купіть дядькам автомати, нехай нас захищають!

, Олена Сідорова

2536Минулого тижня до волонтерів «Громадської варти» прийшла чотирирічна кіровоградка Оленка з бабусею. Дитина принесла свою скарбничку «Машеньку». Усі зібрані монетки – 26 гривень 48 копійок – мала передала волонтерам зі словами: «Купіть дядькам автомати, нехай нас захищають».

Керівник громадської організації Вікторія Касьянова розповідає, що того дня до волонтерського намету зайшла маленька блакитноока дівчинка в шапці і тримала в руках скарбничку «Машеньку».

– Дитинка збирала копійки сама, – говорить співрозмовниця «КП». – Правда, не сказала, на що збирала, але витратила вона ці кошти на армію. Разом із бабусею вона часто проходила повз наш намет і цікавилася, навіщо висить український прапор. Їй зовсім було не шкода віддавати заощаджені гроші. Вона з таким ентузіазмом відколупувала дно тієї скарбнички і діставала монетки… Хотіла і скарбничку нам залишити. Але ми її відремонтували і віддали назад. Дівчинка навіть не захотіла фотографуватися, на жаль. Така принципова.

Вікторія Касьянова каже, що після приходу дитини не могла стримати сліз. – Плакала і її бабуся, – розповідає керівник організації. – Бо було дуже зворушливо. У мене був такий сплеск емоцій… Я ще довго ходила під враженням. Зараз дуже важко збирати гроші на армію і тому це дуже позитивний момент, що є такі діти і є такі дорослі, які так налаштовують дітей. Тому інколи просто хочеться запитати у дорослих і розумних дядечків: а скільки особистих і чесно зароблених копієчок ви передали солдатам?

Пункт збору допомоги «Громадської варти» знаходиться за адресою у Кіровограді: вулиця Маланюка,2. Зателефонувати Вікторії Касьяновій можна за номером: (067) 521­11­22.
e-max.it: your social media marketing partner