Жителі Балашівки вимагають зупинити будівництво заправки, проте на них ніхто не зважає

,

2446«КП» вже писала про протест жителів мікрорайону Балашівка у Кіровограді проти будівництва автозаправки у сквері на розі вулиць Степняка­Кравчинського та Терешкової. Тоді територію новобудови огородили високим парканом, загнали кілька КАМАЗів, вирізали дерева і стали вивозити землю. Жителі занепокоєні, що заправку зводять за два десятки метрів від будинків і переймаються, що їхні діти вимушені будуть гуляти поряд із небезпечним об’єктом. На вимогу людей зупинити будівництво досі ніхто не зважає, тож минулої неділі вони знову вишли з протестом на вулицю.

–Це єдиний парк, який об’єднує Балашівку. У нас живе більше двох тисяч людей, молоді – три сотні. Куди ця молодь піде? Усі гуртки платні! Вона іде сюди. Люди тримають парк під постійним контролем. Якщо сюди щось завезуть, миттєво або перекриють дороги, або все зламають тут, якщо законним шляхом нічого не зможемо домогтися. Ми цього не допустимо! Краще вони б тут збудували дитячий садок чи бібліотеку, – коментувала «КП» на одному з мітингів квартальна шостого квартального комітету Валентина Коваленко.

Очевидно до людей  ніхто не прислухався, будівельні роботи не зупинили. Після вересневих пікетів, кажуть місцеві, будівництво навпаки пришвидшилося, знову почали викорчовувати дерева.

– Будівництво подовжується ще з більшими темпами, ніж було до нашого пікету. Ми бачимо лише підрядника, а замовника – ні. Будемо звертатися до депутатів міської ради. Якщо будівництво не призупинимо, пікетуватимемо далі. Вже раз зруйнували огорожу, але її того ж дня відновили, – коментує «КП» жителька мікрорайону Наталя Капіца.

Того ж дня люди знову знесли паркан забудови.

В управлінні земельних відносин міської ради підтвердили інформацію, що ніякі дозволи на облаштування під’їзду до заправки і знищення дерев не надавалися. Тим часом жителі мікрорайону налаштовані рішуче і кажуть, що не допустять, аби у сквері поряд із дитячим майданчиком спорудили автозаправку, тому боротимуться за її скасування.

e-max.it: your social media marketing partner