Жителі Первозванівки задихаються від диму

,

2265Якщо окремі населені пункти Кіровоградщини накрило смогом лише на один день і люди страшенно цьому обурювалися, то жителів Первозванівки, що в Кіровоградському районі, дим вимучує регулярно. Кажуть, горять відстійники водогону «Дніпро-Кіровоград». Від страшенного смороду люди не можуть ані відкрити вікна, ані вдихнути на повні груди!

–У нас у Первозванівці гар стоїть регулярно. Якщо минулого тижня у Кіровограді всі обурювалися, що один день місто затягло димом, то можете собі уявити, як ми себе почуваємо! У нас це постійно! – обурюється 65-річна мешканка Первозванівки Надія Карпівна.

Пенсіонерка каже, димить з боку Клинців. Коли відстійники горіли востаннє, а це було минулого тижня, людям довелося викликати пожежників. Однак навіть після приїзду надзвичайників, констатують, дим все одно валив на село. Полегшало лише згодом – коли пройшли дощі.

– Але це ненадовго, скоро знову Первозванівку затягне димом, – зі знанням справи прогнозує кіровоградка Любов, яка має дачу неподалік відстійників. – Усі знають, що їх підпалюють робітники, аби добувати черв’яків. Так зручніше їх викопувати. Наживку потім відвозять не лише до Кіровограда, а й до інших міст.

Жінка говорить, дим ширитися селом після 3-4 години ночі і стоїть, у кращому випадку, до опівдня.

– Ми ані квартирку не можемо відкрити, ані двері, задихаємося просто... В горлі дере, голова болить. І невідомо, коли це припиниться, – скаржиться співрозмовниця «КП».

Тамтешні жителі констатують, скільки не зверталися до влади і до різних служб, усе марно.

– Нікому немає до цього діла, ніхто не хоче з’ясовувати і вирішувати проблему, а люди труяться. Треба на городі працювати, а тут дим такий, сморід, куди подітися? – риторично запитує вівчар Микола Степанович.

Первозванівці сподіваються на реакцію обласної влади після публікації в «КП».

– Обов’язково напишіть, як ми тут мучимося!­ Може хоч керівництво області відреагує, бо на місцевих ми вже не надіємося. Сил немає дихати таким смогом. А подітися нікуди…
e-max.it: your social media marketing partner