Кіровоградським кіборгам влаштували реабілітаційну риболовлю

,

2240Бійцям третього окремого полку спецпризначення волонтери влаштували сімейний риболовний фестиваль. Кілька десятків кіборгів зібралися у селі Антонівка Компаніївського району. Організатори впевнені: добра риболовля, природа та спілкування – найкраща психологічна реабілітація.

Ініціатором виступила «Рибальська сотня» разом із «Спілкою рибалок України». У Кіровограді цю ідею підхопили активісти обласного Риболовного Клубу.

– Проводиться такий захід по всій Україні, – розповідає волонтер, організатор заходу Юрій Дмитрієв. – Залишити без уваги наших кіборгів ми не могли. Аби організувати захід, збирали зі світу по крихті – допомагали хто чим міг. Якби хтось побачив список людей, які підтримали фестиваль, то здивувалися б, бо в більшості – це люди-антагоністи. Їх навряд чи можна було б зібрати з якогось іншого приводу. Добре, що їм не байдуже. Як сказав один із бійців: «Ми сьогодні вперше в полі і не під обстрілами». Вони і їхні діти посміхаються. Це найголовніше.

Самі кіборги говорили мало, але тим не менш із посмішкою відповідали, що їм риболовля подобається.

– Нам запропонували відпочити, ми не відмовилися, – ділиться боєць третього полку спецпризначення Андрій. – Узяв із собою дружину і дітей. Взагалі так вибратися на природу не завжди вдається. А з товаришами то взагалі не часто зустрічаємося поза роботою. Подобається тут обстановка, свіже повітря, колектив, організованість…

Присутня на заході керівник центру медико-психологічної реабілітації «Компас» Анна Колєва зауважила, що з точки зору психології такі заходи як елемент релаксації та реабілітації дуже потрібні й ефективні.

– Військовослужбовці мали можливість відпочити з родинами. Вони звикли, що польові умови – це зона небезпеки. Тепер вони знаходяться в польових умовах і впевнені, що з ними нічого не станеться.­ Тому таке переключення допомагає психологічно адаптуватися, розслабитися і швидше пережити стрес. І ще примітним є те, що вони не самі для себе це проводять, а небайдужі люди. Їм дуже важливо відчувати підтримку. Для них це доказ того, що вони на сході роблять важливу справу, – констатує психолог.

– Загалом усі наші військово­службовці сприйняли ініціативу дуже добре, – підсумовує заступник командира полку по роботі з особовим складом полковник Сергій Коліушко. – Перевершили всі сподівання. Навіть діткам дали вудки і вони самі відчули, як клює карасик. Бійці дуже задоволені і хотіли б, щоб такі заходи проводилися ще.
e-max.it: your social media marketing partner