У Маловисківському районі люди перекрили дорогу, щоб захистити свій урожай

,

2178Жителі Злинки Маловисківського району перекрили головну дорогу на виїзді з села. Таким чином селяни намагаються зупинити рейдерське захоплення їхньої землі, яку орендує товариство «Авангард». Як уже повідомляла «КП», невідомі особи, сфальсифікувавши документи та приїхавши зі своєю технікою, намагалися зібрати врожай, проте селяни дали відсіч рейдерам.

–Наша акція була законною. Ми кілька годин із плакатами ходили пішохідним переходом, а через кожні п’ять хвилин пропускали машини. Це був попереджувальний захід. Ми демонструємо чітку позицію: рейдерів не допустимо. Влада нас запевняє у своїй підтримці, але хто ж, крім нас самих, відстоюватиме свої права? Від цієї махінації постраждало близько півтисячі людей. Мова йде про 2,5 тисячі гектарів землі, – розповів «КП» представник ініціативної групи Олександр Недолужко.

Місцеві розповідають, рейдери заявилися в село лише один раз – два тижні тому. Однак обіцяли приїхати ще і таки забрати урожай. – Спочатку у Злинку зайшли комбайни, стояли два-три дні. Ми цікавилися, чиї машини, але нам ніхто нічого не казав, – пояснює житель Злинки Микола Лупцов. – Через чотири дні приїздить відомча охорона, і комбайни вирушили у поле «Авангарда». З ними були три співробітники міліції. Ці особи показали договір, що вони мають право власності на збір урожаю і що будуть косити. Вони приїхали молотити не тільки ячмінь, а й сою, соняшник, кукурудзу, все, що було на полях. Цю підставну фірму, яка відрізняється від справжньої лише однією літерою – ТОВ «Авангард» – СТОВ «Авангард» – представляв якийсь Хоменко. Коли вони зібралися косити, приїхав народ – чоловік 50-60 – став стіною, плюс охорона директора «Авангарду» і рейдерів не пустили. Комбайни розвернулися і поїхали, але нам сказали, що все одно ще приїдуть за врожаєм.

Тим часом факт намагання захопити фермерське господарство підтвердили у прокуратурі області. У справі вже відкриті кримінальні провадження.

– За фактом підробки підписів власників паїв на договорах оренди земельних ділянок із одним із аграрних підприємств регіону, яке хоче захопити цю землю, зареєстроване кримінальне провадження. Наразі проводяться всі необхідні слідчі дії для встановлення обставин злочинів та осіб, які їх вчинили, – повідомили «КП» у прокуратурі області.

Крім того, правоохоронці зай­нялися працівниками Маловисківського районного управління юстиції, які незаконно зареєстрували документи підприємству, що зараз намагається відібрати земельні паї у Злинці.

– До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості відносно посадовців реєстраційної служби Маловисківського районного управління юстиції, які, не переконавшись у достовірності, зареєстрували 513 договорів оренди земельних ділянок одному з аграрних підприємств, яке хоче захопити земельні паї, – зазначили у відомстві.
 
e-max.it: your social media marketing partner