На Кіровоградщині побувала дружина Президента

,

1989Перша леді Марина Порошенко та делегація посольства Японії в Україні прибули до Новомиргорода, аби перевірити, як тамтешня громада реалізувала три проекти у навчальних закладах, на які уряд Японії кілька років тому виділив чималі кошти.

Дружина Глави держави разом із послом Японії Сумі Шігекі відвідали Златопільську гімназію, яка за проектом «Кусаноне» отримала грант у розмірі близько мільйона гривень. За ці гроші у школі зробили немало: відремонтували фасад, покрівлю та стелі, оновили систему освітлення, замінили вікна, двері і меблі. У новомиргородському дитсадку «Теремок» встановили системи очистки води, а в Канізькій сільській школі – з-поміж іншого реконструювали каналізаційну мережу і відремонтували внутрішні туалети та душові. Роботи там теж потягли на мільйон гривень.

– Ми зібралися в маленькому селі на Кіровоградщині заради вас і вашого майбутнього, – звернулася до дітей Марина Порошенко. – Я хочу подякувати високоповажному послу Японії за допомогу Україні. Діти ростуть, розвиваються і дуже важливо, щоб вони це робили в хороших умовах, навчалися людяності, зростали патріотами, любили свою країну і були щасливими.

– Ми намагаємося допомогти різним куточкам України. Вважаю, важливо відвідувати не лише великі міста, а й маленькі містечка і села. Наша програма працює в Україні з 2002 року, ми реалізували близько сотні проектів. Упевнений, що співпраця продовжуватиметься і надалі. Я хочу, щоб ви знали, що народ Японії – з українцям, – запевнив Сумі Шігекі.

– Це надзвичайно важлива подія для нашого регіону. Вітаю всіх із успішним завершенням спільного проекту України з Японією. Особлива цінність підтримки наших друзів полягає в тому, що нашій державі сьогодні дуже непросто. Я вдячний за те, що Японія подає нам руку допомоги. Їхня підтримка допомагає нам реалізовувати ті реформи, які відбуваються в нашій країні, – подякував послу Японії очільник Кіровоградщини Сергій Кузьменко.
e-max.it: your social media marketing partner