Кіровоградські військкомати поспіхом мобілізують чоловіків, які потім стають дезертирами?

,

1975Нещодавно у мережі з’явився поіменний список кіровоградців-дезертирів. У ньому – майже два десятки чоловіків, які самовільно покинули службу. Військові цю інформацію підтверджують, втім, наголошують: серед дезертирів – неблагонадійні, які з самого початку не відповідали моральним якостям бійців. Чому такі люди потрапили до армії – однозначно говорити не можуть, але припускають, що причина криється у роботі військкоматів, які, женучись за статистикою, брали до лав збройних сил будь-кого. Натомість в обласному комісаріаті запевняють: усі претенденти на службу проходять комплексний медичний огляд. Тож категорично відкидають такі підозри.

–Дійсно, інформація про 18 так званих дезертирів є, – підтверджує в.о. начальника військової частини п/п В2336 ­майор Андрій Неживий. – Теоретично вони є військовослужбовцями. Але з них кадрових – тільки двоє. Решта – призвані за мобілізацією. Їх мобілізували ще під час першої і другої хвиль. Потім у силу певних проблем – сімейних або через заборону шкідливих звичок – вони покинули самовільно службу.

В обласному військкоматі запевняють, що усі чоловіки перед призовом проходять медичний огляд. Тому відхилення лікарі одразу зафіксували б і не допустили до служби.

– Без медичної комісії жоден призовник або призваний по мобілізації в армію не потрапляє, – говорить заступник військового комісара області по роботі з особовим складом Олег Молчанов. – Перед тим, як відправити їх на службу, ми направляємо їх на обстеження до психіатра, вони беруть довідки в наркологічному диспансері, що не перебувають там на обліку. Тих, хто є на обліку, однозначно в армію не беруть.

Тим часом дезертири перебувають у розшуку і їм загрожує кримінальна відповідальність.

– Дані про цих 18 людей направлені до вищих органів. Проти них відкриті кримінальні провадження. Правоохоронні і військові органи досі проводять розшук цих чоловіків, – додав Андрій Неживий.
e-max.it: your social media marketing partner