В Олександрії мертве немовля більше тижня пролежало у квартирі

,

1974Мама покинула восьмимісячного Кирилка на алкоголіків, які навіть не помітили, що хлопчик помер. Тіло дитини знайшли сусіди. І то випадково. Люди помітили, що в квартирі відчинені двері. Зайшли, а там – мертвий малюк у ліжечку.

У тій квартирі 25-річна мати разом із сином-немовлям оселилася за наймом два місяці тому. Сусіди кажуть, жінка добре доглядала за дитиною, тому приголом­шені тим, що сталося.

– Ми якраз візочок намагалися винести, а тут двері відкриті. Мій чоловік каже: «Закрийте двері. Нам треба тут коляску вивезти», коли бачить – там якісь чужі люди. Вийшов і говорить: «Там дитина мертва лежить», – розповідає сусідка Оксана Онищенко.

– Він лежав у ліжечку. Прикритий, голова тільки визирала. Дуже хороший Кирюша. Мені так стало моторошно, – додає сусід Валерій Онищенко, який знайшов мертве немовля.

За словами сусідів, плачу маленького Кирилка вони не чули вже близько тижня. А перед тим зникла­ його мати Діана. Вона покинула дитину на власників квартири, які зловживали алкоголем і наркотиками.

Господарі житла навіть не помітили, що хлопчик помер, і продовжували пиячити. Коли ж трупний запах став нестерпним, відкрили вікно і втекли.

Наразі правоохоронці порушили кримінальне провадження, а тіло маленького Кирилка відправили на експертизу. Медики стверджують: хлопчик був цілком здоровим, а значить причиною смерті не могла стати якась вада розвитку.

Однак конкретно з’я­сувати, чому загинув малий, судмедексперт не зміг. Пояснює, з моменту смерті минуло багато часу. Тому слідчі призначили гістологічну експертизу, яка таки дозволить встановити, від чого померла дитина.

– Причина смерті ще не встановлена: експертиза може тривати від 10 днів до місяця. Точної інформації про місце знаходження матері поки немає, її розшукують, – повідомила «КП» начальник відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури області Алла Мороз і додала, що відомство також зай­мається оцінкою повноти вжитих заходів із боку соціальних служб, які не бачили цієї сім’ї протягом семи місяців.
e-max.it: your social media marketing partner