У Кіровограді після спілкування з ДАІшниками водій опинився в лікарні

,

1971В обласному центрі 32-річний водій Андріан Безлатній після того, як його зупинили працівники ДАІ, опинився з чисельними травмами в обласній лікарні. Чоловік стверджує, бити його стали після того, як він поцікавився причиною зупинки.

–Це сталося тиждень тому в обідній час. Я рухався­ з вулиці Мурманської у бік міста. Бачу, за кільцем стоїть патруль ДАІ, який саме зупинив «сімку». З правого боку неподалік заправки стояла ще одна машина ДАІ. Я почав їхати в напрямку 101-го мікрорайону, за правилами мав пропустити рух із правого боку. Я зупинився. ДАІшники теж зупинилися неподалік мене. Проїзд я їм не загороджував. Продовжував стояти, інакше – порушу правила. Виникла пробка. Згодом ДАІвці кажуть у рупор: водій, прилаштовуйтеся вправо для перевірки документів. Мені боятися нічого, я припаркувався, – розповідає свою версію розвитку подій Андріан Безлатній.

Каже, після цього до нього підійшов працівник ДАІ і попросив пред’явити документи.

– Я ж у свою чергу попросив представитися і повідомити причину зупинки. Однак те, що сталося далі, взагалі не піддається жодним поясненням. Він каже: ти що, розумний сильно? Почав відкривати двері моєї машини, я потягнув ручку на себе, але він знову різко смикнув. Я зрозумів, що зараз він просто виламає двері і відпустив їх. Інспектор потягнувся­ до мене і відірвав мені кишеню на куртці, а далі почав витягувати мене з машини. Я опирався, але після удару зрозумів, що в авто я безсилий. Вийшов із машини. Двоє почали мене крутити, заламали руки. У цей час підбіг ще один, вагою кілограмів зі 150, і збив мене з ніг. Я лежав на землі обличчям догори, а вони щосили мене гамселили. Жінка, яка стояла поряд на зупинці, побачила це все і почала кричати: хлопці, що ж ви робите? Але де там, – продовжує розповідь чоловік.

Постраждалий говорить, далі до трьох інспекторів, які його били, приєднався четвертий.

– Я лежав на землі, він підійшов до мене і каже: ти що, не міг домовитися з пацанами? – згадує Андріан. – Мене підняли, поклали на капот і стали бити по нирках. У мене запаморочилася голова, стало зле, я присів у відкриту машину. У цей час вони стали обговорювати, що робити далі. А я швидко подзвонив на «102». ДАІвці, коли почули, перешкоджати не стали, але сказали, що я сам спричинив цей конфлікт. Далі я зателефонував на «103», в «Дорожній контроль» і адвокату. Приїхала швидка і прес-служба ДАІ, міліція не приїхала...

– У чоловіка забиття груднини, лівого плечового суглоба, легень, забій поперекової області зліва, – коментує стан постраждалого водія завідувач торакальним відділенням обласної лікарні Сергій Бондарчук.

А от працівники Державтоінспекції запевняють, що конфлікт спровокував водій, і саме він кинувся­ з кулаками на правоохоронців.

Тим часом на інцидент відреагували у прокуратурі.

– Це перевищення повноважень, вчинене працівником правоохоронного органу із проявом насилля, – констатує прокурор Кіровограда Дмитро Прокопчук.

Сам Андріан Безлатній сьогодні найбільше хоче, щоб його кривдники відповіли по закону.

– Таким людям не місце у правоохоронних органах! А з приводу компенсації, – хай вирішує суд, – каже він. – Це справжні бандити на дорозі!
e-max.it: your social media marketing partner