Водій однією рукою рулює, а другою – гроші бере… Якби не оте болото, трупів би було значно більше – пасажирка автобуса, що впав із мосту

,

1950Під час першотравневих свят на Кіровоградщині сталася жахлива ДТП. У Новоукраїнському районі впав із мосту рейсовий автобус «Умань-Дніпропетровськ», у якому їхало більше двох десятків людей. Аварія забрала життя трьох пасажирів. Нині правоохоронці з’ясовують, хто винен у трагедії.

За даними Державтоінспекції, водій автобуса не впорався з керуванням і перетнув зустрічну смугу. Далі машина знесла металеву огорожу і злетіла у яр глибиною більше шести метрів. Від удару і отриманих травм двоє пасажирів загинули ще до приїзду швидкої. Згодом стало відомо, у лікарні помер іще один – медикам не вдалося врятувати йому життя.

Усього внаслідок ДТП травмувалося десятеро осіб, у тому числі – дитина.

– Водій однією рукою рулює, а другою – гроші бере. Сів закурив прямо в салоні і одною рукою рулює… Ми вилетіли на зустрічну полосу і пішли в болото. Якби не оте болото, трупів би було значно більше, – розповідає вціліла пасажирка того злощасного рейсу.

1947

– За попередніми даними, водій не впорався  з керуванням. За цим фактом розпочато кримінальне провадження. Обставини ДТП з’ясовують слідчі, проводиться технічна експертиза щодо можливої несправності автобуса, – повідомив начальник управління ДАІ Володимир Величко.

У свою чергу директор департаменту охорони здоров’я ОДА зауважив, що зараз життю пасажирів нічого не загрожує.

– Медики надали допомогу десятьом постраждалим, п’ятьох госпіталізували до Новоукраїнської ЦРЛ. Їхній стан середньої тяжкості, але загрози життю немає. Лікування триває, пацієнти забезпечені усім необхідним, – коментує Олег Рибальченко.

Тим часом після страшної аварії працівники ДАІ спохватилися перевіряти стан пасажироперевезень в області. Зупиняють ледь не всі маршрутки й автобуси. Протягом перших днів перевірки, звітують, вия­вили близько півсотні порушень.

– Після свят перевіримо ще нелегальних перевізників, – додав головний ДАІшник області.

Завдання провести ґрунтовну профілактичну роботу з перевізниками дав голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

– Я звертаюся до керівників територій: необхідно провести серйозну роботу з перевізниками як щодо справності громадського транспорту, так і щодо професійної підготовки водіїв. Від цього залежить життя людей, – наголосив він.


e-max.it: your social media marketing partner