Семирічна дівчинка зі Світловодська встановила два рекорди на «Україна має талант»

,

1862Тендітна семирічна дівчинка Марина Швець зі Світловодська впевнено підтягнулася на турніку 26 разів на шоу «Україна має талант», що транслювався цієї суботи. Таким чином школярка встановила національний рекорд.
Утім, як стало відомо «КП», того дня на зйомках телепередачі Маринка здивувала всіх ще одним рекордом, що не потрапив в ефір, – віджиманням від підлоги.

На «Україна має талант» маленька прихильниця воркауту їхати навіть не планувала. Впевнено тренувалася на турніку у рідному Світловодську й досягала успіхів у спортивних змаганнях. Батько Марини – Микола – зізнався «КП», що пропозиція взяти участь у талант-шоу для них була неочікуваною, але тим не менше, родина на неї погодилися.

– На «Україна має талант», ми не планували їхати. Вони знайшли наш виступ у Кременчуці, зателефонували і запросили виступити на телепередачі. Ми погодилися і в лютому поїхали до Києва, – розповідає «КП» Микола Швець.

– Маринка виступала у двох номінаціях. Тобто в один день вона встановила два рекорди України – один на турніку, інший – віджимання від підлоги на двох руках. В ефірі показали лише підтягування – 26 разів на турніку. Віджалася ж вона триста разів і таким чином встановила два рекорди, – продовжує батько дівчинки.

Микола розповідає, що спортом його донька почала займатися з п’яти років.

– У свої п’ять Марина уже підтягувалася тринадцять разів, а в шість – їздила на змагання, де вона завойовувала перші місця, – пишається Микола.

Раніше дівчинка відвідувала секцію дзюдо, однак зараз, каже її батько, за порадою тренера зробила перерву.

– Їй подобається спорт, у неї це виходить. Вона півтора роки ходила на дзюдо, але поки не хоче ходити. Ми з тренером поспілкувалися, він порадив зробити паузу. Ходила вона на плавання. Дуже швидко схоплює всі техніки і швидкість, у неї були хороші результати, але басейн працює лише взимку, тому говорити про якийсь професійний розвиток не доводиться. У нас в місті проблематично з гуртками, – констатує Микола.

Спортивні успіхи семирічної Маринки часто стають прикладом і для ровесників, і для старших дітей, зауважує батько.

– Вона з однолітками ділиться враженнями від поїздок, тренувань. Для декого це мотивація, вони намагаються це повторити, в один виходить, в інших – ні. Старшокласники ж намагаються її наздогнати, – каже тато рекордсменки.

Власне, звідки взялася у Маринки любов до спорту, Микола знає, адже сам спортивний активіст, організатор різних змагань та акцій у Світловодську. Більше того, чоловік об’єднав навколо себе небайдужих активістів і вони разом обладнали два спортивних майданчики. Словом, належне у розвитку здібностей дівчинки треба віддати саме її  батьку.

– Я завжди тренуюся, бігаю, проводжу змагання. Можливо я і ті, хто мене оточує, стали для неї прикладом. Я професійно спортом не займався. Починав із шахів, а закінчував боксом, кікбоксингом, плаванням... Тобто все перепробував, але професійно на чомусь конкретно не зупинявся. Вважаю себе представником тих людей, які ведуть здоровий спосіб життя – не п’ють, не курять, займаються спортом, – характеризує себе Микола.

Чоловік упевнений, аби людина займалася спортом, необхідно, щоб для цього ще й були відповідні можливості.

– Ми побудували два спортивних майданчики у Світловодську. Вони користуються попитом. Приходить молодь тренується, ми з донькою і друзями ходимо. Там турніки, бруси, рукоходи, боксерські груші, кільця, столи для армреслінгу, шведські стінки, пристосування для качання пресу, вуличні штанги для віджимання лежачи та інше, – називає Микола, чим обладнали спортмайданчики.

У перспективі, каже він, створення міні-тренажерної зали під відкритим небом.

– Узагалі була ідея створити умови для тренування людей, які не мають можливості відвідувати дорогі зали. Тобто ми хочемо дати людям можливість безкоштовно займатися спортом. У нас є великий парк і прямо там, серед сосен, ми почали будувати черговий майданчик. У нас там є штанги. Хочемо, щоб це був міні-тренажерний зал під відкритим небом, щоб усі бажаючі могли туди прийти. Торік цей спортивний майданчик ми вже обладнали, але потім додали ще деяке спортобладнання. Цього року буду спілкуватися з відомими бізнесменами, якщо у них можливості дозволять, будемо продовжувати, – ділиться планами Микола Швець.
e-max.it: your social media marketing partner