В обласному центрі знову вбивають собак

,

1845Протягом останніх двох тижнів у Кіровограді зросла кількість випадків отруєння собак. Захисники тварин знову б’ють на сполох і нагадують, що за жорстоке поводження з тваринами є кримінальна відповідальність.

Волонтери організації захисту тварин «Бім» розповідають, що найбільше сигналів про отруєних собак надходило з Новомиколаївки, Ковалівки, вулиць Жадова, Попова, Волкова та Бєляєва.

– Скільки тварин потруїлося – нам не відомо. Деякі собаки дикі, вони ховаються, ми їх не знаходимо, тому не встигаємо вчасно надати ветдопомогу і вони помирають, – каже волонтер Катерина Дорош і обурюється такій жорстокості. – Собаки, яких ми стерилізували, і вони проживають безпосередньо у наших районах – Жадова, Попова, теж постраждали. На нашому ринку цих собачок усі знають, годують. Уявіть собі, ми знайшли отруєними чотирьох! Нам вдалося їх врятувати. А от один песик, що жив далі і якого виявили пізніше, помер…

Наразі ж у «Бімі» борються за життя шестимісячного цуценяти, яке з необережності вхопило на вулиці отруту. Чиїх це рук справа – в організації достеменно не знають, але мають кілька версій.

– Торік перед Днем міста була масова чистка. Ми підозрюємо, що це робота житлово-комунальних служб. Законом це заборонено робити, але насправді…, – розводить руками від безвиході волонтер.

Ще одна версія – це справа рук догхантерів.

– У нас є такі догхантери. Вони мають російсько-український сайт, де обговорюють це все. На жаль, там є і користувачі з Кіровограда. Вони всі збираються, домовляються,­ діляться отрутою, а потім ходять містом і розкладають її. Не знаю, яке задоволення вони отримують, але коли читаєш їхні коментарі, волосся дибки стає, – ділиться Катерина Дорош.

Де шукати правди і куди звертатися за допомогою, в організації не знають, адже зневірилися в тому, що їх хоч колись почують.

– Навіть не знаєш, що з цим робити, наскільки це зараз безрезультатно кудись звертатися, що просто опускаються руки, – констатує волонтер і просить господарів звертати увагу на поведінку своїх чотирилапих улюбленців після прогулянки, щоб у разі отруєння вчасно звернутися­ за допомогою.
e-max.it: your social media marketing partner