В області повій більше, ніж працівників на найкрупніших підприємствах

,

1805За неофіційними даними на Кіровоградщині тілом торгують близько семи тисяч жінок. А це у два-три рази більше, ніж працівників на одному з найкрупніших підприємств регіону! Голова обласної організації, яка захищає права робітників секс-бізнесу, «ЛегаЛайф» Наталія Ісаєва говорить, що в основному таким бізнесом у нас займаються дівчата. Офіційно на обліку в міліції їх стоїть – ви тільки порівняйте – не більше двадцяти повій.

Захисниця каже, у секс-індустрію жінки йдуть із різних причин. Найчастіше – через брак коштів, відсутність роботи й соціальні проблеми. Інші, легальні і безпечніші види заробітку, представниці прекрасної половини людства, вочевидь, не розглядають.

– Усі дівчата не від хорошого життя цим займаються. В основному для того, щоб виховувати дітей і якось прогодувати власні сім’ї, – знаходить пояснення Наталія Ісаєва і додає, що нині повії дозріли, аби їхню професію легалізувати.

Власне тому, цього тижня захисники секс-індустрії вийшли на головну площу обласного центру на акцію.

– Ця акція на підтримку міжнародного співтовариства секс-працівників, яке бореться за те, щоб цей вид діяльності визнали роботою. Вони готові платити податки, готові забезпечити собі охорону здоров’я, проходження усіх необхідних медичних обстежень. Усе для того, аби бути захищеним, як і будь-який працівник, – пояснює голова організації.

Наталія Ісаєва каже, причина, через яку повії хочуть узаконення – побори і тиск міліції. Мовляв, краще платитимуть державі, аніж за «кришування» без гарантій.

– Є інформація, що з кожної щотижня беруть міліціонери від ста гривень і вище за «кришування», – говорить організатор акції. – Варто жінці один раз потрапити в міліцію за частиною першою статті 181 Адміністративного кодексу – заняття проституцією, як починають спостерігатися випадки вимагання коштів, примусового схиляння до статевих відносин, незаконні затримання, фальшиві підписи і протоколи.

– Коли секс-працівниця звертається до міліції, щоб зареєструвати заяву про жорстоке поводження клієнта, їй відмовляють, кажуть: «Сама винна», – продовжує Наталія Ісаєва. – У Кіровограді був випадок, коли клієнт привіз дівчину додому і почав стріляти їй по ногах. Вона ледве врятувалася, втекла і прийшла в міліцію. А там їй відмовили. Тоді ми звернулися до правоохоронців усі разом і таки змусили прийняти ту заяву.

Цікаво, що того ж дня, кількома годинами по тому, відбулася альтернативна акція. На площу вийшли противники секс-бізнесу.

– Те, що секс-працівники проводили свій захист на площі наших героїв, – це вже є блюзнірство, – вважає голова організації «Пробудження» Сергій Костенко. – У нас є безліч місць, де можна проводити такі заходи. Нехай влаштовують їх чи у славнозвісному сквері, на кільцевій чи біля якогось притону. Ми нічого не маємо проти цих жінок. Але у той час, коли Україна переживає не найкращі часи, цей захід не є доречним. Окрім того, це вже є компромат для російських ЗМІ, що у місті кіборгів збираються секс-працівники.
e-max.it: your social media marketing partner