Дівчина зі Знам’янки подарувала нашим воякам танк. Шоколадний

,

1741Христина Зайченко – 22-річна майстриня, яка близько року захоплюється виготовленням незвичайних букетів. Вона оригінально поєднує квіти і цукерки в одній композиції. Дівчина впевнена, виготовлений нею подарунок припаде до душі і жінкам, і дітям, і навіть чоловікам.

–Ще з дитинства я дуже любила рукоділля, – розповідає Христина. – Малювала, шила, вишивала. Якось я переглядала фото в інтернеті і наткнулася на композицію з цукерок. Вона мене дуже надихнула. Захотілося зробити щось схоже. Взагалі я дуже люблю квіти. Але живі швидко в’януть. Тому було бажання зробити так, аби квіти стояли довго і продовжували радувати щодня.

Перший букет дівчина пригадує з посмішкою. Каже, вийшов він дуже простий, але достатньо симпатичний.

– Я вирішила його подарувати своїй подрузі на день народження. Всі були у такому захваті, що я зрозуміла, – варто рухатися далі і робити щось більше, пишніше, гарніше. Тоді й вирішила своє майбутнє пов’язати з цим захопленням, – каже Христина.

Наступний подарунок власноруч дівчина зробила для своєї мами. Це було маленьке сердечко із «рафаелок».

1742– На 8 березня мені захотілося здивувати маму чимось оригінальним, – пригадує співрозмовниця «КП». – Тоді я довго думала, що ж можна зробити. Виготовила букет із «рафаелок» (цукерок «Рафаелло» – ред.). Вийшло дуже гарно. Коли я подарувала мамі – вона аж розплакалася. Тепер їй шкода його розбирати – він досі стоїть удома як сувенір.

Далі молода майстриня почала ускладнювати свої композиції. Почала додавати до букетів більше творчих родзинок, втім смачні солодощі, яскраві обгортки, гофрований папір, бантики, стрічки – це те, без чого ніяк не обійтися. Окрім того, обов’язковим елементом, з яким треба приступити до роботи, є хороший настрій.

– Я надихаюся квітами. Оскільки я дівчина, то мені якось хотілося виразити цим себе, – демонструє вироби майстриня. – Почала додавати до букетів більше декору. Кожен із них несе у собі певний заряд настрою. Наприклад, оцей букет із ромашок – це асоціація з весною. Троянди – натяк коханому на те, якими я уявляю його почуття. Світ дитинства я вклала в яскравий різнокольоровий букет із карамельок.

За словами дівчини, термін виготовлення композиції залежить від її складності. На букети йде один-два дні. Для подарунків і корзиночок треба трішки більше часу – від двох до п’яти днів.

Окрім того, що Христина виготовляє подарунки для своїх близьких, у неї легко можна замовити виріб через соціальні мережі. Вартість готового продукту також залежить від складності виконання та використаного матеріалу (ціни самих цукерок і кількості допоміжних матеріалів).

Майстриня розповідає, що формувати букет можна за бажанням замовника. Кольори залежать виключно від уподобань клієнта, хоча може і сама щось порадити. Те саме стосується й вибору цукерок.

Дівчина зізнається, буває й таке, що ідею замовника важко втілити у життя.

– Перед тим, як зробити виріб, я уявляю, який вигляд він повинен мати – форма, колір, обов’язково підбираю цукерки, оскільки вони є головною складовою. Коли я ще не маю уявлення, як краще реалізувати ідею, тоді сідаю, беру ручку, аркуш паперу і починаю щось малювати. Багато чого перероблюю. Але в результаті виходить те, що хотіли клієнти. Іноді навіть перевершую очікування, – коментує своє хобі Христина.

Дівчина не боїться, що її подарунок рано чи пізно з’їдять.

– Я роблю так, що цукерки можна акуратно витягнути, а всі квіточки залишаться на місці. Чесно кажучи, люди, яким я дарувала такі букети, зізнаються, що їм шкода псувати таку красу, тому цукерки найчастіше не чіпають.

Окрім солодких букетів, майстриня створює ще й солодкі іграшки. До Дня міста дівчина зробила паровоз – символ Знам’янки. А нещодавно – танк із цукерок, який передала воякам 57 мотострілкової бригади.

– Я не могла залишитися байдужою до сьогоднішніх подій у країні. Мені захотілося подякувати нашим воїнам за те, що вони захищають нас, і показати їм, що ми завжди з ними. Так як кожна людина залишається в душі дитиною, яка любить шоколад, то я зробила такий незвичайний подарунок. Пішло більше кілограма цукерок, які є основним матеріалом для цього танка. Думаю, коли хлопці будуть його їсти, це принесе їм світлі емоції.

Зараз дівчина навчається на третьому курсі педагогічного університету на дизайнера. До того ж, працює костюмером на станції юних техніків у Знам’янці, на гуртках навчає дітей хенд-мейду і мріє про власний салон.

– Дуже важко поєднувати і навчання, і роботу, і хобі. До того ж, я нещодавно вийшла заміж. Інколи чоловік мені допомагає. Буває, сидить зі мною, робить пелюстки. Навіть не прошу його, сам береться. Мені здається, що кожна дівчина має вміти робити щось своїми руками. У майбутньому я б дуже хотіла відкрити свій магазин-салон, в якому могла б робити такі вироби.

Христина каже, що бачити щире здивування неординарними букетами – неабияка радість та маса позитивних емоцій як для тих, кому їх дарують, так і для самої майстрині.
e-max.it: your social media marketing partner