Кузьменко: Питання безпеки сьогодні – номер один

,

1707Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко в ефірі каналу «Кіровоград» заявив, що нині питанням номер один є безпека жителів регіону. Саме тому в області працює штаб, щодня відбуваються наради з правоохоронцями, а вулиці патрулюються посиленими нарядами міліції. Все це робиться, аби попередити можливу небезпеку й уникнути Маріуполя-2.

– Сьогодні безпека людини – це питання номер один. Ми вкотре звертаємося до всіх жителів Кіровоградщини бути уважними й пильними. Хай краще людина зайвий раз зателефонує на «гарячу лінію», повідомивши про щось підозріле, ніж оминути проблему, а потім боротися з непоправними наслідками. Правоохоронні органи роблять усе можливе, щоб забезпечити спокій і порядок на наших вулицях, – запевнив Сергій Кузьменко.

Водночас очільник області дякує усім, хто оперативно відгукнувся на його ініціативу допомогти постраждалим маріупольцям. Каже, зараз у планах відправити на схід третю вантажівку з будматеріалами.

– Дуже оперативно наші люди, підприємства, різні компанії знайшли можливість перерахувати кошти. Це надзвичайно важливо. На ці кошти нам вдалося придбати два автомобілі будматеріалів для Маріуполя. Власне, вони вже доставлені до місця призначення, і сьогодні ми працюємо, щоб найближчим часом до Маріуполя виїхав третій вантаж, – зазначив голова облдерж­адміністрації і зауважив, що Кіровоградщина активно допомагає не лише постраждалому мирному населенню, а й нашим військовослужбовцям та їхнім сім’ям. Відтак, вкотре закликав чиновників не лише розраховувати на волонтерів, а й самим працювати.

– Щоб хлопці були спокійними на передовій, ми повинні для їхніх родин, їхніх дітей створити всі можливі умови. Тому я звертаюся знову і знову до кожного чиновника, до голів районних адміністрацій, до міських голів, що їхнє завдання – підтримати кожну родину, кожного військовослужбовця, який сьогодні зі зброєю в руках захищає нашу країну, – наголосив Кузьменко й нагадав про своє доручення організувати перевезення поранених вояків із Кіровоградщини на лікування у медичні заклади області.

– Сьогодні наші хлопці, які отримали поранення, лікуються в медзакладах тих регіонів, які найближче до зони АТО. Як правило, це Харківська й Дніпропетровська області. Але я поставив завдання Олегу Миколайовичу (Рибальченку, керівнику департаменту охорони здоров’я ОДА, – ред.), щоб він запропонував або допомогу цим медичним закладам, аби наші хлопці ні в чому там не були обмежені, або якщо за станом здоров'я можна, то щоб вояків перевезли на лікування чи реабілітацію сюди. Це було б зручніше і їхнім родинам, і, власне, ми змог­ли б організувати тут кращу допомогу. Сподіваюся, департамент охорони здоров'я використає ці можливості на всі сто відсотків, – підсумував очільник регіону.
e-max.it: your social media marketing partner