У Новоукраїнці четверо дітей кілька днів поспіль сиділи в голоді і холоді, поки їхня мама десь відлежувалася

,

1689На Водохреща соціальна служба Новоукраїнки знайшла у хаті чотирьох маленьких дітей. Вони були самі, без дорослих, голодні і замерзлі. Власне, соцпрацівникам про малих повідомили сусіди. З’ясувалося, їхня мама просто пішла з дому і не повернулася. Якби того дня не приїхала соцлужба, найменшого сина, якому всього півроку, можливо, не вдалося б урятувати.

Як розповіли правоохоронцям малюки, мама пішла з дому три дні тому, нічого не сказавши. При цьому не залишила жодних продуктів. Безпорадні діти кілька діб сиділи голодні. А ще – у нетопленій хаті був собачий холод.

Найстаршому хлопчику Руслану – 5 років, сестричка Іринка на рік менша, середньому малому два рочки, а найменшому Іллі – лише шість місяців. Правоохоронці відразу доставили дітей у районну лікарню. Там малих відмили, нагодували і відігріли. А ще – медпрацівники принесли теплий одяг та іграшки. Малеча ожила.

За словами завідуючої дитячим відділенням Новоукраїнської ЦРЛ Тетяни Вовк, дітей привезли до лікарні з переохолодженням, вони були дуже слабі.

– Дітки поступили до нас брудні, голодні, з симптоматикою загального переохолодження. У піврічної дитинки була висока температура, – розповідає лікар. Найбільше голод і холод вплинув на маленького Іллю – у нього бронхіт та є підозра на запалення легенів.

Куди подалася 28-річна мама цих малих – не відомо. Її ніхто не бачив. Про батька теж жодної звістки. Усі соціальні виплати на дітей жінці відразу припинили. Правоохоронці запідозрили, що та веде розгульний спосіб життя та пиячить.

З’явилася мати до лікарні лише на сьомий(!) день. Тепер кається і просить повернути синів і доньку.

– Я тиждень лежала, не могла з ліжка встати, – виправдовується Олена, розповідаючи, що пішла з хати після того, як її побив чоловік.

Однак, де саме знаходилася протягом усіх семи днів, горе-мати пояснити не може. Зараз тільки плаче і просить не забирати дітей.

Однак у прокуратурі області кажуть: у будь-якому випадку діти до матері вже не повернуться. Їй загрожує від двох до п’яти років ув’язнення.

Правоохоронці та соціальна служба наполягатимуть на тому, аби жінку позбавили батьківських прав. У найближчі два місяці буде визначено, куди далі влаштують дітей. Ілля, скоріше за все, житиме у Будинку дитини, що в обласному центрі.

Крім того, покарати можуть і соціальну службу. Правоохоронці з’ясовуватимуть, чи в силах соцпрацівників було не допустити такого випадку із маленькими дітьми.

Тим часом з’ясувалося, що дітей у 28-річної горе-матері насправді не четверо, як вважалося раніше, а шестеро! Двоє старших проживають у сусідньому районі з бабусею. Чи оформлюватиме вона опіку ще над чотирма онуками, поки що невідомо.
e-max.it: your social media marketing partner