Кузьменко: Наша лінія фронту – тут, на кожному робочому місці

,

1688Перше спілкування Сергія Кузьменка з пресою відбувалося у доволі широкому форматі – окрім журналістів обласних видань, почути основні меседжі голови облдержадміністрації приїхали й редактори районних газет. Сам очільник Кіровоградщини говорив упевнено, подекуди навіть доволі жорстко озвучував свою позицію на окремі питання, даючи зрозуміти, що керівництво в області є, що нова команда формується, галузі під чітким контролем, а сам регіон, попри складну ситуацію в країні, тримає курс на розвиток.

Посилена безпека
Сергій Кузьменко повідомив, що в області працює спеціальний штаб антитерору. Відтак, усі правоохоронні структури працюють у посиленому режимі, на вулицях населених пунктів збільшилася кількість патрулів. Зважаючи на це, голова облдержадміністрації закликав людей не панікувати.

– Ситуація в області під контролем, – запевнив Кузьменко і звернувся до населення також не втрачати пильності й інформувати правоохоронців про підозрілі речі та осіб.

Розповів очільник регіону і про допомогу мешканцям Маріуполя, яку за його ініціативи надали найпотужніші підприємства, – соціально-відповідальний бізнес збере постраждалим мирним жителям півмільйона гривень. Ці кошти пі­дуть на будівельні матеріали маріупольцям. Частину допомоги вже відправлено на схід. При цьому голова облдержадміністрації запевняє: це не остання допомога, яку надасть Кіровоградщина.

«Гаряча лінія» – на перезавантаженні
На запитання «КП» про роботу раніше надпопулярної «гарячої лінії», довіра до якої нині продовжує падати, Сергій Кузьменко відповів доволі жорстко, зауваживши, що готовий вдатися і до кадрових рішень, аби лише повернути ефективність контактного центру.

Голова облдержадміністрації констатує: нині надходить удвічі менше звернень від людей. І відбувається це аж ніяк не через те, що в жителів регіону поменшало проблем. Справа в незадовільному їхньому вирішенні.

– Я незадоволений тим, як працює цей інструмент. Це можливість суспільства спілкуватися з владою і отримувати від неї адекватні відповіді на запитання чи певну допомогу. Тому я ставлю собі завдання зробити необхідні кроки, щоб цей інструмент знову запрацював ефективно. Зокрема, прийняти й відповідні кадрові рішення, – заявив Кузьменко і додав, що для нього «гаряча лінія» – показник, як влада реагує на проблеми населення.
1687
Буре вугілля і власна теплова електростанція
Торкнувся очільник Кіровоградщини й теми перспектив розвитку буровугільної галузі в області. Кузьменко каже, зараз одним із головних своїх завдань бачить створення умов для того, щоб від процесу обговорення пропозицій нарешті перейти до їхньої практичної реалізації.

– Завдяки цьому ми зможемо створити в Олександрії нові робочі місця та, нарешті, розпочати видобуток бурого вугілля. Але для того, щоб ми почали його видобувати у промислових обсягах, нам необхідні значні фінансові ресурси. Враховуючи, що буровугільний розріз «Костянтинівський» на сьогодні затоплений ґрунтовими водами, для відкачки яких потрібен не один рік і чимало коштів, – пояснив Кузьменко.

– З іншого боку, недостатньо лише налагодити видобуток вугілля. Необхідно також подбати про його ефективне використання. Зокрема, ми можемо спалювати його на нещодавно збудованій Комсомольській ТЕЦ, у сусідній Полтавській області. Завдяки цьому нам удасться створити в Олександрії додатково тисячу робочих місць. Існує й інший варіант –на базі «Костянтинівського» ми зможемо збудувати власну теплову електростанцію, що, окрім нових робочих місць, дасть нам можливість отримувати власну електроенергію й постачати тепло до Олександрії. Цей проект є економічно значно вигіднішим, утім для його реалізації необхідні кілька сотень мільйонів доларів. А це означає, що потрібно активно долучати вітчизняних і закордонних інвесторів, – продовжує голова облдерж­адміністрації.

За словами Сергія Кузьменка, наразі до Міністерства палива й енергетики вже направлено відповідні пропозиції з тим, щоб відпрацювати й затвердити на рівні держави концепцію подальшого розвитку буровугільної галузі. Очільник регіону запевняє: робитиме усе від нього залежне, аби інвестори хотіли вкладати кошти у проекти на Кіровоградщині.

Нова команда – і в регіонах, і в ОДА
Не оминув керівник області і кадрових питань. Адже дев’ять районів досі залишаються без керівників, а в Адміністрації Президента з призначеннями не квапляться. Кузьменко зізнався, що очікував кадрових змін у районах ще до нового року, однак припускає, очевидно, нагорі ці питання сьогодні «не на першому місці».

– Пропозиції стосовно певних кандидатур центральним органам влади я надав. Деякі кандидати на посади голів РДА пройшли співбесіди у Кабінеті Міністрів. Але наразі питання їхнього призначення, певно, не серед першочергових для керівництва держави. Події на сході впливають на життя країни в цілому, відтерміновуючи інші рішення, – пояснив Кузьменко і додав, що кадрові питання таки почнуть вирішуватися уже найближчим часом.

Окрім цього, він повідомив, що нові призначення не обмежаться керівництвом територій. Кадрові зміни чекають і облдержадміністрацію, зокрема начальників департаментів. Кузьменко каже, задоволений не всіма.

– Зміни і на цій ланці будуть також, – лаконічно повідомив губернатор.

Утискачам ЗМІ – табу на посади
Жорстко голова ОДА відповів і на запитання наших колег про утиски районної газети «Зоря». Про складну ситуацію там «КП» уже неодноразово розповідала. Газета навіть нещодавно опублікувала документ, згідно з яким голова Кіровоградської РДА Віктор Дайдакулов наказав своїм підлеглим вичитувати районку перед виходом. Після широкого резонансу, якого наробила ця публікація в «КП», очільник території навіть розпочав внутрішнє розслідування, аби з’ясувати, яким чином документ потрапив до журналістів…

– Керівники, які не вміють працювати з журналістами, які не можуть знайти спільну мову зі ЗМІ, – не заслуговують на те, щоб керувати районом, – заявив Сергій Кузьменко і наголосив, що в його розумінні голова райдержадміністрації повинен бути, досвідченим фахівцем, а також комунікабельним і людяним.

– Сьогодні ми виправлятимемо ситуацію вихованням, а завтра – рішенням Президента, – жорстко підсумував Кузьменко.
e-max.it: your social media marketing partner