Кузьменко: Обласна рада прийме бюджет 27 січня

,

1669Очільник регіону Сергій Кузьменко у програмі «Тема дня» на каналі «Кіровоград» з-поміж іншого розповів, яким буде обласний бюджет-2015 і які основні акценти в ньому на цей рік.

–Обласний бюджет буде прийнятий 27 січня. Ми так домовилися з головою обласної ради, з депутатами. Ми передбачаємо в ньому видатки на охорону здоров’я й освіту не менші, ніж у 2014 році.

Крім того, люди повин­ні знати, що їхні заробітні плати не зменшаться, а в деяких випадках відбудеться певна індексація. Тому зарплата буде не меншою, ніж у 2014 році.

Ми також хочемо збільшити фінансування на харчування дітей у дитячій обласній лікарні, фінансування для хворих із нирковою недостатністю.

Хочу нагадати, що у 2014 році ми зробили ремонт гемодіалізної зали. Це дає нам можливість збільшити кількість пацієнтів, які там отримуватимуть допомогу – із 65 до 95 чоловік. Відповідно в обласному бюджеті закладаємо в два рази більшу суму на лікування цих хворих.

Ми також передбачаємо значні кошти для мобілізаційних заходів, щоб разом із державним бюджетом, разом із міні­стерством оборони співфінансувати їх і забезпечити хлопців усім необхідним.

Так, бюджет-2015 складний. Ми можемо говорити про те, що це бюджет країни, яка знаходиться фактично в стані війни. І основний акцент у 2015 році – це захист України. Тому, відповідно, фінансові видатки будуть спрямовані на те, щоб захистити державу.

Але в той же час, наголошую, охорона здоров’я, освіта, культура і навіть спорт не зазнають зменшення фінансування, нав­паки – ми будемо знаходити можливості, щоб вирішувати в тому числі і проблеми ремонту закладів, про які ми говорили. Це обласна дитяча лікарня, це і опіковий центр. Адже він єдиний в області, де допомогу надають як дітям, так і дорослим.

Сподіваємося, нам удасться виконати усі завдання, які ми перед собою ставимо, і в 2015 році Кіровоградщина буде жити, працювати, сплачувати податки, отримувати заробітну плату, і, безу­мовно, робити все, щоб захистити нашу країну, – зазначив голова облдерж­адміністрації.
e-max.it: your social media marketing partner