Без «Надії»: Юні танцюристи разом із батьками пікетували школу, де відбуваються репетиції ансамблю

,

1670Вихованці танцювального ансамблю «Надія» разом із батьками учора пікетували школу №18, що в обласному центрі. У приміщенні навчального закладу відбуваються репетиції колективу. Однак, за словами пікетувальників, директор школи робить усе для того, аби вижити звідти ансамбль.

Як розповідають батьки, за наказом директора школи, навчальний зак­лад закривається після 17 години, відтак вихованців ансамблю позбавляють можливості проводити репетиції. Окрім того, кажуть батьки, на їхніх дітей, що займаються в «Надії», постійно чиниться тиск – деякі вчителі навіть безпідставно занижують учням-танцюристам оцінки.

– До цього пікету нас довели. Почалося з того, що зай­матися в «Надії» могли учні тільки 18-ї школи. Далі дітей змусили танцювати у холі, бо в нашому залі раптово вирішили робити ремонт – узимку! Наче не могли його провести, як усі, влітку! Ще й не зрозуміло, чи пустять нас туди після ремонту. Бо від директора діти не раз чули, що танців більше не буде. Загалом нашим дітям створюють умови нетерпимості. Малі мають у холі займатися на холодній підлозі. Хіба так можна? Це так у нас сприяють розвитку талантів дітей? – риторично запитує мама учениці Вікторія.

Вихованці «Надії», які прийшли пікетувати школу разом із батьками, тримали у руках плакати, котрі намалювали власноруч: «Руки геть від «Надії»!» та «Надія» – це наше майбутнє!». Батьки кажуть, усі проблеми почалися після призначення на посаду директора школи Валентини Приліпко. Їхні слова підтверджують і керівники зразкового хореографічного ансамблю. Не на диктофон кажуть, що бачать вирішення цього конфлікту у звільненні скандальної директорки.

Тим часом чиновники від освіти міськради Кіровограда у вирішенні конфлікту покладаються на… шкільного психолога.

– Питання, що є між керівником гуртка і директором школи, ми запропонуємо вирішувати психологу закладу, яка, можливо, визначить психологічний клімат колективу, – кажуть вони і додають, що вивченням ситуації вже займається комісія.

Сама ж Валентина Приліпко усі звинувачення та закиди вважає безпідставними.

– Жодного пресингу немає, це окрема позиція двох чоловік у школі, яких поставили у рамки законодавчої бази освіти. Жодних утисків немає, діти як працювали, так і працюють. Керівництво ансамблю порушує трудову дисципліну у школі і вважає, що це норма. Тому їм зробили низку зауважень, що їм не сподобалося. Вони підняли батьків, дезінформували їх, у чому я переконалася на зборах. Про закриття ансамблю взагалі не йшла мова, це навіть не у моїх повноваженнях. Якщо б хтось і запропонував закрити гурток, ми б  ніколи не дозволили, – прокоментувала «КП» директор школи №18.
e-max.it: your social media marketing partner