Вибухом невідомого пристрою п’ятикласнику зі Знам’янки відірвало пальці

,

1679Минулого тижня у Знам’янці через вибух невідомого пристрою 12-річний Максим Якубишин отримав тяжку травму кисті правої руки. Хлопчик грався на подвір’ї, біля багатоповерхівки знайшов невідомий предмет у вигляді невеликої коробочки. У ній був порох, він із цікавості його підпалив. Через це стався вибух. Як небезпечна коробка опинилася на подвір’ї – нині з’ясовують правоохоронці.

–У міліцію 14 січня надійшло повідомлення, що Максим Якубишин доставлений у лікарню з попереднім діагнозом – травматична ампутація пальців правої кисті, – повідомляє старший прокурор Знам’янської міжрайонної прокуратури Юрій Стах.

За його словами, хлопчик гостював на канікулах у бабусі. Взагалі живе з мамою та вітчимом. Бабуся відправила його в магазин по хліб. Він приніс покупку, а потім попросився погуляти на вулиці. Трагедія сталася після 15 години. О пів на четверту дитину госпіталізували.

– Як пояснив сам хлопчик, він знайшов якусь коробочку, пробив у ній дірочку, побачив щось схоже на порох, – розповідає Юрій Стах. – Потім знайшов якусь суху траву, почав туди висипати суміш і вона зірвалася. Після вибуху він побіг до бабусі, яка і викликала швидку. Поки не відомо, звідки взялася коробочка і що саме в ній було. Він її просто на вулиці знайшов. Хлопчик каже, що відкрив, бо йому було цікаво, що там всередині. Думав, що то іграшка якась. Раніше він бачив, як хлопці так граються – набивають щебеню, підкидають і воно розлітається. Думав, що то щось схоже.

Мама і бабуся Максима спілкуватися з журналістами відмовляються, посилаючись на шок після трагедії. Зараз хлопчик знаходиться у лікарні, а розслідуванням нещасного випадку займаються слідчі органи.

– Триває досудове розслідування, проведено огляд місця події. Вже призначили вибухово-технічну експертизу, щоб установити, що за речовина була в коробці, чи саморобна вона. Відкрито кримінальне провадження, випадок внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань. Кваліфікація – стаття 128 Кримінального Кодексу – необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження. Спочатку треба встановити, звідки коробка взялася на подвір'ї та що то взагалі таке. Зі слів хлопчика це встановити неможливо. Після експертизи буде відомо. Пізніше ще раз будемо опитувати хлопчика та батьків, – пояснює прокурор Юрій Стах.
e-max.it: your social media marketing partner