Кіровоградці взялися відстоювати Лісопаркову

,

1642У той час, як місцева влада та правоохоронні органи фактично воліють не помічати, як зникає в обласному центрі ліс, кіровоградці вирішили власними силами зупинити забудову природоохоронної зони між озерцем Котяче око і сосновим бором на Лісопарковій. Люди у соцмережі об’єдналися в спільноту, поставивши собі за мету зупинити будівництво. Активісти готові пікетувати, перекривати дорогу і навіть знести паркани!

–Ми створили спільноту, бо нарешті треба розпочинати реально щось робити. Щоразу, як тільки з’являється інформація про те, як порізали Лісопаркову чи якийсь сквер у Кіровограді, спочатку всі обурюються, а потім все затихає і на цьому край. Я та ще кілька однодумців вирішили, що треба згуртувати небайдужих людей, і створили спільноту в соцмережі Facebook «Захист кіровоградського Лісопарку», – розповідає «КП» активіст Юрій Вовкотруб.

Каже, у багатьох городян назрівають уже радикальні настрої. Люди готові навіть самостійно знести паркан. Однак більшість, говорить, хоче провести мирну акцію, яка б викликала ще більший резонанс та об’єднала б не одну сотню кіровоградців.

Адже більшість жителів обласного центру просто не знає про нову забудову в Лісопарковій, яка розпочалася, за розповідями місцевих, у новорічні свята.

За інформацією, яку надає Кіровоградська міська рада, усього на цій територій виділено під забудову шість земельних ділянок, площею близько тисячі квадратних метрів кожна. За даними різних джерел, формальним власником усіх цих ділянок є жителька Луганська.

– Це персональні дані, я не маю права називати прізвища. У 2009 році рішенням сесії надано шість земельних ділянок громадянам міста для будівництва і обслуговування житлових будинків. У 2010 вони отримали містобудівні умови та обмеження на будівництво. Але це не є підставою для початку будівельних робіт, – пояснює начальник управління архітектури міськради Вадим Мездрін.

Тим часом до спільноти на захист Лісопаркової з кожним днем додається все більше і більше користувачів соцмережі. Наразі налічується кількасот активістів. Люди готові відстоювати природоохоронну зону.

– Для нас головне припинити забудову і повернути Лісопарковій первісний вигляд. Зараз там котлован глибиною близько метра, а його ширина і довжина – десь 15 на 30. Доволі великий за розміром. Там встановлений паркан, завезені бетонні блоки для забудови. А поряд лежать спиляні дерева – тополя, американський клен… Треба зупинити будівництво у рекреаційній зоні поки ще не пізно, – закликає Юрій Вовкотруб.

Наразі повернути з приватної власності наділи в районі Лісопаркової вимагає і прокуратура Кіровограда. Відомство звернулося до суду з позовом про визнан­ня рішення міської ради від 16 листопада 2008 року в частині відведення у власність двох земельних ділянок в районі Лісопаркової недійсним.

– Вказаним рішенням жительці міста передано у власність дві земельні ділянки загальною площею 2200 квадратних метрів по провулку Виноградному для будівництва, а також для ведення садівництва за рахунок земель запасу. Проте, згідно з містобудівною документацією, спірні ділянки знаходяться в рекреаційних зонах активного відпочинку. Тобто, використання їх для будівництва та садівництва суперечить законодавству. Зважаючи на це, у судовому позові вимагаємо визнати недійсним рішення міськ­ради та державні акти на право власності на земельні ділянки, а також повернути вказані землі у власність територіальної громади, – повідомили у прес-службі прокуратури області.
e-max.it: your social media marketing partner