Чутки про групу рекетирів у Новомиргроді підтвердилися? Міліція затримала чотирьох осіб

,

1640Нещодавно «КП» писала про замордованих батька і сина фермерів із Новомиргородського району. Смерть чоловіків була страшною, розповідали очевидці: на тілах обох – сліди знущань, руки й ноги зв'язані скетчем та електричним шнуром. У хаті – гармидер. Тоді жителі району розповідали, що там орудує банда рекетирів, яка тероризує підприємців. Хтось погоджується платити їм, а ті, хто відмовляється від кабальних умов – отримують коктейлі Молотова у вікна.

Сьогодні правоохоронці повідомили, що затримали чотирьох підозрюваних, які залякували підприємців, скоювали підпали їхнього майна та відбирали транспортні засоби. Злочинцям – від 30 до 35 років.

В УМВС області уточнюють, що рекетири спочатку телефонували до підприємців і називали суми коштів, які ті мали передати у визначений час. Потім погрожували, а якщо гроші й тоді відмовлялися платити, влаштовували підпали будинків чи торгівельних приміщень.

Траплялося й так, що у підприємців, які не мали потрібної суми, зловмисники відбирали транспортні засоби.

Вимагали рекетири від кількох десятків і до кількох сотень тисяч гривень!

Утім, незважаючи на залякування та погрози, дехто з потерпілих таки повідомив про рекетирів у міліцію.

З’ясувалося, бандити довгий час проживали на території району та ніде не працювали. Один із них раніше мав судимість за тяжкі злочини.

– Наразі працівники міліції встановили причетність підозрюваних до семи епізодів злочинної діяльності, – розповідає перший заступник начальника УМВС України в Кіровоградській області Дем’ян Таршин. – За даними фактами розпочато кримінальні провадження за частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу України «Вимагання», частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу «Умисне знищення або пошкодження майна». Зловмисникам загрожує покарання до 10 років.

Тим часом правоохоронці не виключають, що кількість епізодів може бути більшою, а тому звертаються до потерпілих написати заяви до міліції, або повідомити наявну інформацію за телефоном у Кіровограді: (0522) 24-15-60, 39-70-01.
e-max.it: your social media marketing partner