Міліціонер, з вини якого на Новомиколаївці загинуло дві пасажирки маршрутки, на волі, бо допоміг постраждалим?

,

1588Апеляційний суд змінив міру покарання міліціонеру, який наприкінці травня цього року в обласному центрі на шаленій швидкості врізався в маршрутку №112. Сталося це на перехресті вулиць Куйбишева та Варшавської. Тоді внаслідок аварії загинуло дві пасажирки мікроавтобуса.

–Я був на кінцевій зупинці, взяв пасажирку. Потім по дорозі через квартал підібрав ще дві жінки і рухався далі по маршруту. Коли їхав по Варшавській і переїжджав Куйбишева, подивився наліво – «сімка» призупинялася. Подивився направо, коли переїжджав перехрестя, – все було чисто. Я їхав головною зі швидкістю кілометрів із 30. Раптом чую зліва звук гальмування і бачу, як «БМВ» влітає в мою маршрутку. Він обігнав «сімку» по зустрічній смузі і втаранився в моє авто. Маршрутку розвернуло і вона перекинулася, – розповідав тоді «КП» подробиці аварії водій Святослав.

У ході досудового розслідування правоохоронці провели близько двох десятків судово-медичних й авто-технічних експертиз, а також отримали свідчення людей. Згідно з ними, оперуповноважений Кіровоградського міськвідділу міліції був тверезим, а ДТП сталася через перевищення ним швидкості та порушення правил дорожнього руху.

У вересні цього року Кіровський районний суд Кіровограда оголосив вирок у справі міліціонера, призначивши покарання у вигляді семи років позбавлення волі. Однак слухання в апеляційному суді завершилися пом’якшенням покарання водієві до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном у три роки, тож колишнього міліціонера випустили з-під варти у залі суду.

– Ми отримали ухвалу апеляційного суду, якою задоволено апеляційну скаргу захисника. Згідно з нею, відбулася зміна міри покарання. Ми будемо оскаржувати її до касаційної інстанції, – говорить у коментарі «КП» державний обвинувачувач Ігор Земсков і додає, що прокуратура області вже готує обгрунтування своєї позиції з приводу рішення суду.

Тим часом «КП» вдалося з’ясувати, що родичі загиблих та водій маршрутки написали заяви, що більше не мають жодних претензій до винуватця ДТП. Кажуть, екс-міліціонер відшкодував їм моральні та матеріальні збитки.

– Він просто допоміг, відшкодував моральні збитки. Якщо чесно, вже всі втомилися від судів, ми відмовилися. Ми заяви написали, – підтвердив у коментарі «КП» водій маршрутки, яку протаранив міліціонер, Святослав.

Суму, яку отримав сам Святослав і родичі загиблих, він називати відмовився. Каже, була домовленість не розголошувати цю інформацію. На сьогодні ж Святослав знову працює водієм, від ДТП, каже, уже оговтався.


e-max.it: your social media marketing partner