Старшокласниці Кіровограда вчаться надавати першу допомогу на Максимі

,

1558Дівчата-старшокласниці кіровоградської школи №26 отримали для навчання найсучасніший манекен тренажер Максим. Цей «хлопець» під час уроків захисту Вітчизни допоможе їм освоїти навики, як правильно робити серцево-легеневу реанімацію.

Апарат, нашпигований електронікою, – наразі єдиний в області. Його придбало кіровоградське міське управління освіти. Максим здатен повідомляти світловою сигналізацією на настінному табло про будь-які невірні дії учня під час проведення серцево-легеневої реанімації. Натомість, якщо комплекс реанімаційних заходів провели правильно, тренажер автоматично оживає – у нього з’являється пульс на сонній артерії і звужуються зіниці.

– Цей манекен дуже реалістичний. Якщо ви занадто сильно натиснули на грудну клітку, то він показує, що зламані ребра. Тобто тренажер повністю контролює всі етапи, що дає можливість зупинитися на неправильному, повернутися назад і зробити все правильно. Разом із тим час на реанімацію обмежений. Тож якщо не вкластися у нього, манекен покаже, що людина загинула, – пояснює принципи роботи Максима учитель основ медичних знань Віталій Кваша.

– Цей тренажер коштує більше 30 тисяч. Ми придбали його за рахунок спеціального фонду з міського бюджету. Його наявність покращить рівень викладання предмету. І діти будуть знати як надати саме таку допомогу. Адже статистика говорить, що часто саме через невміння надати першу допомогу, помирає найбільше людей, – зауважує начальник управління освіти Кіровограда Лариса Костенко.
e-max.it: your social media marketing partner