Сім’я із Санкт-Петербурга прихистила знам’янську дворняжку з покаліченою лапкою

,

1521У Кіровоградській організації захисту тварин «Бім» такому щасливому завершенню історії порятунку маленької собачки Ласунки раді усі волонтери. Богдана Плющ навіть уявити не могла, що тварину вдасться так швидко влаштувати у сім’ю, до того ж, новими господарями стануть жителі Санкт-Петербурга.

Почалося все з того, що волонтерка «Біму» Богдана Плющ збирала бездомних собак на стерилізацію у вагонному депо, що в Знам’янці. У однієї з чотирьох тварин, яких вона забрала на процедуру, на передній лапці не було пальчиків і п’ятки. Скоріш за все, цуценя покалічилося на залізниці. Каже, на перший погляд лапка ніби зажила, але, як з’ясувалося згодом, там ще було запалення. Тож після стерилізації Богдана забрала собачку до себе додому на лікування. Волонтерка назвала її Ласункою – каже, собачці не більше семи місяців.

– Я зараз на дев’ятому місяці вагітності, тому чоловік сказав: як тільки вилікуєш, відпускай собаку. Одразу почала розміщувати в інтернеті оголошення про пошук нових господарів, адже тваринок із вадами у нас нечасто забирають. Наступного дня надійшло повідомлення від дівчини, що вона хоче забрати до себе Ласунку. Я зраділа, а потім побачила, що дівчина із Санкт-Петербурга, і засмутилася. Коли я з нею зв’язалася, виявилося, що дівчина знала, що собачка в Україні. Пише, ви, мовляв, шукайте господарів у себе в країні, але майте на увазі, що ми будемо готові взяти Ласунку до себе, – переповідає Богдана.

– Ця сім’я теж волонтери, але опікується котами. У них вдома восьмеро котів. Собак немає. Але Анна запевнила, що в Пітері собака не пропаде, Ласунка їм дуже сподобалася і вони хочуть її взяти, – додає волонтерка.

Богдана відразу зв’язалася з керівником кіровоградської організації захисту тварин «Бім» Тетяною Кучерявою, аби розповісти про те, що її підопічну хочуть забрати до себе жителі Петербурга. В організації таких випадків ще не було, але волонтери вирішили підтримати Богдану.

– Почали шукати людей, які можуть допомогти з перевозенням, збирали коштів на дорогу, виготовляли документи. За тиждень все вирішили. Було задіяно багато добрих людей, велике спасибі всім, хто допомагав! – дякує Богдана.

Три доби Москви Ласунку супроводжував товариш Богдани. Каже, тварина поводила себе добре, не гавкала, наче знала, що їде у нову сім’ю.

– Ми дуже хвилювалися, як мій друг з Ласункою перетне прикордонний контроль. На щастя, все минуло добре. Нові господарі приїхали за цуциком із Санкт-Петербурга у Москву. Тепер Ласунка член їхньої сім’ї. Для «Біма» це перший досвід і дуже успішний, – говорить Богдана. – Ласунку дуже люблять у новій родині. Ми дуже раді, що доля Ласунки так склалалася.
e-max.it: your social media marketing partner