Сергій Кузьменко: Треба знаходити ресурси на ремонт дитячої обласної лікарні

,

1516Днями голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко побував в обласній дитячій лікарні. «КП» уже неодноразово розповідала, що даний заклад катастрофічно потребує ремонту. Чи отримає лікарня необхідні кошти – а мова йде про 30 мільйонів гривень – у розмові з очільником Кіровоградщини.

– Сергію Анатолійовичу, які зробили висновки після відвідин обласної дитячої лікарні?
– Гадаю, мешканців області мало цікавить, де побував губернатор, для них значно важливий стан дитячої обласної лікарні. Від багатьох керівників люди чули, що в медзакладі все погано, а от що потрібно зробити і як, аби стало краще, – це і є тим непростим запитанням, на яке ми хочемо отримати відповідь найближчим часом. Сьогодні багато хто говорить, що вирішення цієї проблеми наразі не на часі – не вистачає бюджетних коштів на АТО і т.д. Але ми повинні думати не тільки про песимістичний сценарій розвитку подій, а й про те, як жити далі. Тому ми разом із фахівцями департаменту охорони здоров’я, спеціалістами облдержадміністрації хочемо якнайшвидше знайти відповідь, щоб не продовжувати розповідь, як все погано, а розпочати необхідні кроки для того, щоб наша дитяча обласна лікарня мала належний стан.

– Де плануєте брати кошти на ремонт медзакладу?
– Безумовно, можна говорити про те, що гроші має дати держбюджет. Утім, якщо він їх не дасть, треба шукати в обласному. Та якщо і там не буде потрібного ресурсу, безумовно, треба знаходити внутрішні можливості, спілкуватися з бізнесом і крок за кроком намагатися змінювати ситуацію в обласній дитячій лікарні.

– Минулого тижня ви побували в обласній лікарні і ще кількох медзакладах. Чи зробили якісь висновки стосовно стану галузі медицини на Кіровоградщині?
– Попри все, у медицині області є ряд прикладів, якими ми можемо пишатися. Це той же перинатальний центр, де нещодавно народилася перша трійня. Цей центр є яскравим прикладом того, як на Кіровоградщині мають виглядати медичні заклади. Зрозуміло, в обласній лікарні все далеко не так, у порівнянні з центром. Мова йде про стан опікового відділення, поліклініки, які конче необхідно найближчим часом привести у належний стан. Тому і дитяча обласна лікарня і обласна лікарня – це ті пріоритети, якими влада повинна першочергово займатися, щоб галузь охорони здоров’я регіону відповідала європейським стандартам.

– Чи на Кіровоградщині така особлива категорія пацієнтів, як бійці АТО, має доступ до якісної медицини?
– У нас в області є всі умови для того, щоб бійці отримали належну медичну допомогу. Безумовно, сьогодні багато наших вояків знаходиться у медзакладах різних регіонів України, адже, як відомо, місце лікування залежить від поранення. Але Кіровоградщина завжди готова надати усіляку допомогу і підтримку воїнам, яка тільки в наших силах.

– За результатами виборів у Верховній раді ми тепер маємо медичне лобі – Костянтина Яриніча. Ви спілкувалися з ним чи, можливо, вже відпрацювали якісь механізми у вирішенні проблем медичної галузі Кіровоградщини?
– Безумовно, я сподіваюся, що Костянтин Володимирович працюватиме у комітеті охорони здоров’я і зможе за своїм профілем допомогти Кіровоградщині у вирішенні проблем. Ми спілкувалися з ним на тему медичної галузі, і я сподіваюся, що з його допомогою ми зможемо вирішити проблемні питання охорони здоров’я на Кіровоградщині.
e-max.it: your social media marketing partner