У перинатальному центрі народилася перша трійня

,

1508Уперше за історію обласного перинатального центру акушери приймали багатодітні пологи. У вівторок, 4 листопада, 28-річна Анна Крижанівська народила трьох дівчаток. Жінці зробили кесарів розтин. Зараз усі почуваються добре і разом із татом спільно перебувають у відділенні.

- Це чудовий факт у нашому перинатальному центрі, – розповідає завідуюча перинатальним центром Тетяна Мітєва. – З часу відкриття Центру у нас уперше народилася трійня. Слід наголосити, що це самостійна трійня, зачата природним шляхом, не штучним. Породілля перебувала у Центрі з кінця вагітності, тут здійснювалася і підготовка до пологів. Усі дівчатка народилися з вагою більше двох кілограмів – 2,300; 2,400 і 2,230. Післяпологовий період­ відповідає нормам, дітки гарно їдять та отримують усе необхідне. 

Про те, що у них з’явиться трійня, батьки дізналися на другому тижні вагітності. Тато дівчаток Анатолій Крижанівський згадує, що вони з дружиною напередодні подивилися фільм, де у родині народилася трійня, а потім жінка пішла до лікаря. Коли той їй сказав, що вона вагітна і у неї буде не одна дитина, вона зраділа: то й добре, буде двоє. А лікар їй каже: та ні, буде троє.

– Коли тільки дізнався, що у нас буде трійня, так розхвилювався, що на роботі з рук падали інструменти. Спочатку не вірилося. Ми не думали, що з нами може таке трапитися. Перші дні важко було, ми недосипали. Але, не дивлячись на втому, ми щасливі, – говорить Анатолій Крижанівський.

Пологи планувалися спільними, проте тато запізнився, поки бігав за необхідними ліками.  

Батько дівчаток каже, що донечок планують назвати Софією, Анною та Вірою. А зараз новонароджених розрізняють за номерами на ліжечках.

Батько розповів, що сам він кіровоградець, а дружина – із Черкаської області. Проте народжувати вирішили в Кіровограді, оскільки чули багато схвальних відгуків про перинатальний центр.

– Ми дуже вдячні персоналу лікарні за їхній професіоналізм. Вони нав­чали нас, як треба доглядати за дітьми. Дві донечки дуже схожі між собою, ми їх навіть часто плутаємо. А інша взагалі не така. Це велика радість для нас, – каже Анатолій Крижанівський.

Оскільки в Україні знай­ти тримісний візочок для дівчаток не вдалося, Кіровоградська обласна державна адміністрація замовила його в Італії. Батьки отримали сертифікат на отримання такої коляски для своїх немовлят.

Поки що мама з дітками перебуватиме у лікарні. Упоратися з доньками породіллі допомагають тато і бабуся. Лікарі орієнтуватимуться за показниками самопочуття немовлят, аж потім щасливу родину випишуть додому.
e-max.it: your social media marketing partner