Поки собаки горіли у будці, діти стояли поруч і плакали

,

1507Минулої суботи нелюди підпалили собачу будку, що стояла у дворі по вулиці Волкова,14, що у Кіровограді. У ній спали дві безпритульні собаки. Одна згоріла живцем, іншу дивом удалося врятувати небайдужим жінкам, які побачили пожежу з вікна.

У неділю ввечері відбулося щось жахливе. Якийсь нелюд підпалив дворових собак у будці: облив бензином і підпалив нещасних тварин. Шарик не вижив. Мушку вдалося врятувати від смерті, але стан у неї критичний, – розповідає волонтерка Олена Ерет.

Двоє  мешканок майже одночасно побачили з вікон вогонь у дворі, в тому місці, де жили собаки, і вибіг­ли на вулицю в чому були. Вони намагалися загасити величезне полум'я, їм вдалося відірвати дах будки і витягнути напівживу собаку. Ще один пес  був уже мертвим.

– Поруч стояли діти, плакали так, що досі мурашки по шкірі. Цих собак любили всі, Шарик давав лапу, був дуже дружелюбним, – із болем розповідає Олена. –  Собачці, що вижила, кололи всі необхідні ліки. Мушку  недавно стерилізували, потім вона пройшла лікувальний курс  для серця. Тільки тиждень тому небайдужі люди збудували Мушці і Шарику прекрасну будку…

На місце події приїхали правоохоронці. Зараз триває слідство, підозрюваного поки що немає.

– Інформацію про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 299 Кримінального кодексу України «Жорстоке поводження з тваринами», санкцією якої передбачено покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців. На даний час триває досудове розслідування, проводяться оперативно-розшукові заходи, – прокоментував «КП» тимчасово виконуючий обов’язки начальника Кіровоградського МВ УМВС України в ­області Сергій Коса.

Волонтери розповідають, наразі собака, яку вдалося врятувати, перебуває в критичному стані. Нещодавно їй паралізувало задні лапи,  обгорілі очі затягнулися білою плівкою. Зараз Мушку возять до ветеринара на крапельниці. Волонтери звертаються до усіх небайдужих із проханням допомогти фінансово у лікуванні собаки. Звертатися можна за телефоном: 066-198-45-42.
e-max.it: your social media marketing partner